Empanada despinacs, xampinyons i béicon
Begoña Cano |
Per a la massa
500 grams de farina
150 grams de mantega
1 got daigua tèbia
Sal
Per al farciment
1/2 quilo despinacs frescos
200 grams de xampinyons
100 grams de béicon
1 ceba gran
1 o 2 tomaques
Un grapat de panses
Oli
Ou
Preparació
Per fer la massa de lempanada, agafarem un bol i barrejarem la farina, la mantega, un polsim de sal i el got daigua tèbia se li podrà afegir una mica més daigua en funció de la textura de la massa. Ho amassarem tot bé fins que quedi una massa compacta i ho deixarem reposar una mitja hora.
A continuació, agafarem una paella amb una mica doli per fer el sofregit del farciment. Primer hi tirarem la ceba tallada ben fina, després hi afegirem els espinacs tallats i els trossos de béicon. Després, afegirem la tomaca triturada, les panses i els xampinyons tallats ben fins, i ho deixarem sofregir. Agafarem la massa i lestendrem amb un corró fins que quedi fina, i la dividirem en dues porcions iguals. En una safata de forn hi posarem una capa de la massa, col·locarem el sofregit al mig i després ho taparem amb laltra capa de massa. Després, batrem un ou i pintarem lempanada per sobre. Finalment, la posarem al forn uns 20 minuts aproximadament a uns 180ºC.