Informació general

L'ATM posa en funcionament la nova targeta integrada per fer 50 desplaçament en 30 dies

Per Redacció

Autobusos de l'empresa Plana a l'alçada del Regueral

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona va posar en funcionament ahir dilluns, 16 de febrer, la nova targeta integrada T-50/30 que permet realitzar 50 desplaçaments en 30 dies i representa un estalvi econòmic de prop del 50%. D'aquesta manera, continua el desplegament progressiu de la integració tarifària en aquesta àrea, que es va iniciar el passat mes d'octubre amb la T-MES. Des de llavors, s'han registrat un total de 6.200 operacions, de les quals 2.600 corresponen a venda i càrrega de targetes i 3.600 a recàrregues. Els dos abonaments integrats que resten per implantar, la T-10 i la T-10/30 es posaran en funcionament a mitjans de març.
 
La nova T-50/30, en marxa
 
Aquest abonament integrat suposa un estalvi considerable per als viatgers habituals del transport públic, que arriba a un 50% de mitjana. Així, amb aquesta targeta, cada viatge integrat amb possibilitat de transbordament tindrà un cost de 0,57 euros per a 1 zona, 1,05 euros per a 2 zones, i 1,48 euros per a 3 zones. L'objectiu és oferir serveis de qualitat a preus competitius, per tal de promoure una mobilitat cada cop més sostenible, amb una xarxa de transport públic eficaç, còmode i atractiva, que permeti els intercanvis entre la xarxa de bus urbana i interurbana sense cap despesa addicional.
 
Per culminar el procés d'implantació del sistema tarifari integrat en el Camp de Tarragona, la T-10 permetrà a partir del 16 de març fer un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els models de transport segons les zones a travessar, amb una validesa de 30 dies consecutius des de la primera validació.
 
6.200 operacions en 4 mesos
 
L'èxit de la integració tarifària al Camp de Tarragona es tradueix en 6.200 operacions realitzades des de l'inici del seu desplegament, el passat 1 d'octubre. Del total, 2.600 corresponen a targetes venudes i carregades (T-MES), mentre que les altres 3.600 són recàrregues.
 
La targeta més venuda ha estat la T-MES d'una zona, que representa el 86,5%, seguida de la de dues zones, amb un 13,2% i la de tres zones, amb un 0,3%.  La xarxa de venda i recàrrega de l'ATM ja disposa de 152 punts de venda repartits per 40 municipis del Camp de Tarragona i de 14 punts d'informació ubicats a les oficines municipals de Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Salou i Vila-seca i als Consells Comarcals de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.
 
Pel que fa a la informació a l'usuari, les consultes al web de l’ATM (www.atmcamptarragona.cat) han augmentat un 35% durant el gener, respecte del mes anterior. Les demandes d'informació se centren sobretot en resoldre dubtes sobre el sistema tarifari integrat.

Comenta aquest article