Informació general

Al març s’engega l’onzena edició del Voluntariat per la llengua a Cambrils

Per Redacció

El Consorci per a la Normalització Lingüística posarà en marxa una nova edició del programa 'Voluntariat per la llengua' a Cambrils el mes de març. L'objectiu d'aquesta edició és continuar augmentant el nombre de parelles lingüístiques participants, per la qual cosa s'espera que creixi la quantitat de persones interessades a fer de voluntaris o voluntàries. Només s'han de comprometre a destinar una hora a la setmana, durant deu setmanes, a conversar en català amb la parella lingüística que se'ls assigni.

Els aprenents, que poden ser alumnat dels cursos de l'Oficina de Català o altres persones que volen guanyar fluïdesa i perdre la vergonya a parlar en català, valoren molt positivament aquesta oportunitat de reforçar l'aprenentatge de la llengua oral.

'Voluntariat per la llengua' és un programa que implica també establiments comercials i associacions del municipi. A Cambrils, 59 comerços ja s'hi han adherit. Aquests establiments s'han compromès a atendre en català les persones que se'ls adrecin en aquesta llengua encara que la parlin amb dificultat. També hi estan adherides 7 entitats cambrilenques, que es comprometen a promoure la participació de les persones nouvingudes a l'entitat com a factor clau de convivència.

Les persones que vulguin participar com a voluntaris i voluntàries i els establiments i les entitats que vulguin adherir-se al programa poden passar per l'Oficina de Català de Cambrils, situada al Centre Cultural i Ocupacional (carrer de Sant Plàcid, 18-20), trucar al telèfon 977 79 26 88 o enviar un correu electrònic a vxl.cambrils@cpnl.cat. Els voluntaris i voluntàries també poden donar-se d'alta a www.vxl.cat.

    

Comenta aquest article