Es redueix la captura de galeres, passant dels 300 quilos de divendres passat als 46 d'aquest dilluns
La peixatera Bárbara Cordón mostra les receptes de les galeres davant la parada de peix del mercat de la Vila |
Els pescadors tenen enguany menys galeres que vendre. Segons asseguren des de la Confraria de Pescadors de Cambrils, les captures d'aquest crustaci han baixat considerablement, passant dels 300 quilos de galera que se'n van recollir a finals de la setmana passada, als 46 quilos d'aquest dilluns o els 53 de dimarts. Aquestes xifres, però, tenen una raó, tal com manifesta el secretari de la Confraria Xavi Domènech: "La galera s'agafa bastant a prop, com a màxim a uns 50 metres de fons, però ara les barques han de sortir més lluny per capturar un altre tipus de peix, com el lluç, que ara a prop no s'en troba. És una pesquera més arriscada, però hi han d'anar per agafar més quantitat d'aquest altre peix".
El preu de la galera va en funció de la quantitat que se n'agafa. Ahir, per exemple, el quilo es venia a 12 euros, però les empleades de la peixateria de la Confraria del Mercat de la Vila van explicar que altres dies el preu ha estat rondant entre els 9 i els 12 euros. Sobre la quantitat de galeres que arriben, una de les peixateres Chus Fernández va manifestar ahir al vespre que sí han notat que hi ha menys galeres per vendre.
Receptes de galeres als mercats
Des de que van començar aquestes cinquenes Jornades de la Galera i la cuina marinera, els mercats de la Vila i la Platja ofereixen a tots els seus clients un fulletó amb dues receptes elaborades amb aquest crustaci. Ambdues són extretes dels finalistes del quart concurs de la Mar als Fogons per a joves cuiners que es va celebrar el passat 2008, com per exemple el 'Coulant de galera amb crema de marisc i glacejat amb allioli', de Josep Balagué Fernàndez, o la 'Galera saltada i glacejada amb la salsa del seu propi suc amb amanida de rúcula al Noilly Prat', de David Gonzàlez Gonzàlez.