Societat

La Fundació Alícia mostra les possibilitats de la galera com a element culinari

Per Lluís Rovira i Barenys

Els assistents a l'acte van poder tastar la galera en moltes i diferents variants

Les jornades de la Galera van viure ahir el seu acte més protocolari que, al mateix temps, va estar centrat en la divulgació dels recursos tècnics que es poden aplicar a la galera com a producte culinari. L'aspecte docent de la vetllada, que va tenir lloc a les instal·lacions de la Masia Bach, va anar a càrrec de Pere Castells, responsable del Departament de Recerca Gastronòmica i Científica de la Fundació Alícia.

Davant de la vuitantena de persones presents a l'acte, Castells, químic de formació, va detallar la tasca que es porta a terme a la seu de la Fundació Alícia, "un centre de recerca en cuina únic al món", segons va dir Castells. La seu de la Fundació Alícia està al costat del monestir de Sant Benet i està oberta a les visites. Té com a president del consell assessor al xef Ferran Adrià i com a assessor executiu al cardiòleg Valentí Fuster.

A la part final de la seva exposició Pere Castells va mostrar diferents productes fets amb galera que havien treballat aquests darrers dies a la Fundació Alícia. Així doncs, els assistents a l'acte d'ahir van poder veure i tastar aquests productes amb galera. Hi havia des d'un concentrat de galera en pols, una gelatina de galera, un liofilitzat de galera i una galeta de galera, fins a un aroma de galera destil·lat a baixa temperatura, una reducció de galera a baixa temperatura i una maceració d'oli amb galera, entre d'altres.

Entrega de distincions

La segona part de l'acte va tenir un caire totalment protocolari. L'Ajuntament va fer entrega d'una distinció a les entitats que han col·laborat amb les jornades d'enguany, que han estat l'Escola d'Hoteleria, la Cooperativa Agrícola, la Confraria de Pescadors, l'Associació d'Hoteleria i a Josep M. Bach, de la Masia Bach, com a amfitrió d'aquest acte.

Els parlaments de Xavier Vicens, director dels serveis territorials d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural a Tarragona; de Teresa Pallarès, subdelegada del govern central i de Robert Benaiges, alcalde de Cambrils, van posar el punt i final a la vetllada.

Comenta aquest article