Informació general

Detenen tres persones per atracar violentament prostitutes fent-se passar per policies

Per Redacció

Agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Territorial d'Investigació del Camp de Tarragona van detenir el passat 19 de febrer tres persones de nacionalitat espanyola –un home de 37 anys d'edat i amb domicili desconegut, una dona de 27 anys d'edat i veïna de Tarragona i un home de 57 anys d'edat i veí de Vilallonga del Camp– relacionats amb nou robatoris amb violència i intimidació i un delicte d'usurpació de funcions públiques, ja que els detinguts es feien passar per policies per atracar prostitutes.

Es feien passar per policies

Segons les investigacions, els implicats trucaven per telèfon a cases de cites per tal d'acordar-ne una. Un cop al lloc, ensenyaven credencials falses de la Policia Nacional i explicaven que havien de realitzar una inspecció per buscar documentació o substàncies estupefaents al local. Aprofitant el moment, intimidaven o assaltaven les treballadores del prostíbul i en alguna ocasió fins i tot, mostraven una arma de foc. Mentre durava l'escorcoll s'emportaven diners en efectiu, ordinadors, telèfons mòbils, joies o targetes de crèdit. En algun cas van arribar a emmordassar a les víctimes i les van obligar a mantenir relacions sexuals contra la seva voluntat.

Atracaments a cases de cites de Cambrils, Reus i Salou

Els detinguts es desplaçaven amb un cotxe de lloguer, i en les darreres dues setmanes haurien comès tres atracaments similars a cases de cites de Cambrils, Reus i Salou, haurien assaltat dues prostitutes a la carretera entre Reus i Vila-seca i haurien intentat un altre atracament. A banda, també se'ls imputen dos assalts violents més a Dosrius i Blanes.

Als tres detinguts se'ls acusa d'un delicte d'apropiació indeguda per no pagar el lloguer del vehicle amb el qual es desplaçaven i diverses faltes d'estafa a benzineres i centre comercials on haurien intentat utilitzar targetes de crèdit sostretes. A un dels detinguts –l'home de 37 anys– i cap del grup també li consten nombrosos antecedents per falsificació, ús indegut d'uniformitat, usurpació de funcions, apropiació indeguda, robatoris amb força i robatoris amb violència i intimidació, així com desobediència greu i atemptat a l'autoritat. També tenia sis ordres de recerca i ingrés a la presó de diferents jutjats.
De fet, en el moment de la detenció, va mostrar una forta resistència als agents.

Els detinguts van passar dissabte a disposició del Jutjat d'Instrucció de Tarragona, que va decretar l'ingrés a presó. La investigació encara continua oberta, ja que els detinguts podrien estar implicats en més casos.

Comenta aquest article