Informació general

L'Ajuntament i Càrites signen un conveni de 12.000 euros per ajudar les famílies amb dificultats econòmiques

Per Redacció




Una de les responsables de Càrites i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, signant el conveni
L'Ajuntament de Cambrils i les entitats Càrites Parròquia de Santa Maria i Càrites Parròquia de Sant Pere, van signar ahir un conveni de col·laboració amb la finalitat de donar resposta a situacions de necessitat de persones empadronades o residents al municipi. L'acord, preveu una subvenció de 12.000 euros, 6.000 per a cada entitat. Aquestes, serviran per a treballar conjunta i coordinadament en serveis d'atenció a persones en situació de precarietat econòmica a Cambrils.

El conveni preveu distribuir aquestes dotacions de manera que permetin cobrir les despeses essencials d'una persona o família, a fi de que pugui viure dignament. Aquestes poden ser d'alimentació, econòmiques per a fer front al pagament d'hipoteques o rebuts, per a la compra d'ulleres, pròtesis dentals o per a l'adquisició de roba o estris d'infants.
 
Les ajudes formen part dels 100.000 euros del pressupost que l'Ajuntament de Cambrils va reservar a fi de disposar d'un fons d’emergència social que permeti millorar la situació dels cambrilencs en època de crisi.
 
El funcionament
 
Les persones que necessitin disposar d'algun tipus d'ajuda han de dirigir-se als Serveis Socials de l'Ajuntament. Un cop allí se'ls assessorarà i se'ls facilitarà un informe valoratiu. Fet aquest primer pas, els usuaris podran adreçar-se a qualsevol de les dues entitats de Càrites, que els facilitarà l'ajuda que proposi el treballador social de l'Ajuntament en l'informe personal. Aquestes ajudes podran ser puntuals o de forma continuada, depenent de les necessitats de cada cas.

Les entitats de Càrites, per la seva banda, realitzaran una fitxa individual de cada usuari, que permetrà realitzar un seguiment exhaustiu de cada cas. Amb aquest control, el consistori i les dues entitats podran realitzar estadístiques fidedignes de la situació real que es viu i poder establir un barem de treball que permeti valorar les necessitats reals de la població que es troben mancades de certs recursos.

Comenta aquest article