Esports

Un total de 61 equips catalans i d'altres punts de l'Estat participen en el primer Open Raid X-Race de Cambrils

Per Redacció

L'arribada de tots els ciclistes participants era el Parc del Pinaret, on es va instal·lar un rocòdrom

Un total de 61 equips de tota Catalunya, Osca, València i Biscaia, van participar aquest passat dissabte en el primer Open Raid X-Race Cambrils, puntuable per la Copa Catalana. Tots ells van retar-se al vent i a l'entorn de Cambrils "en una prova d'aventura divertida, estratègica i exigent", expliquen els organitzadors. Tots els equips van començar el raid amb una prova d'orientació urbana per Cambrils, a on ja es destacaven els equips més forts i amb millor orientació.

Posteriorment, cada categoria va fer un recorregut adaptat a les seves característiques. Així, la categoria iniciació, amb 18 equips, va vorejar Cambrils arribant fins el Parc Samà per realitzar una prova de memòria, tot orientant-se pels camins i pistes del municipi. La categoria d'aventura, amb 35 equips, va arribar fins al municipi de Botarell, a on realitzaven un trekking fins al punt geodèsic de 'Lo Bres'. Mentre que la categoria elit, havien de completar un recorregut exigent de 104 quilòmetres, ascendint en patins in-line des d'Argentera fins al Castell d'Escornalbou per realitzar allí un circuit de cordes i un trekking al voltant de 'La Foradada'. Per finalitzar, ja a Cambrils, els equips patinaven pel carril bici de ponent i van fer un circuit de cordes a la mateixa meta, format per una zona d'escalada, un pont de mico i ràpel.

Cal destacar que un repte per a tots, tant per a corredors i organitzadors, va ser el fort vent regnant a la zona durant tot el dia. Aquest fet va obligar a l'organització a anul·lar algun control, així com la prova de caiac de mar per als equips elit.
 
Les classificacions

Les 'Noies Montsant' van ser les guanyadores de la categoria femenina d'iniciació; en la categoria masculina, els primers van ser el grup 'Tolokano'; i en la mixta, van ser els 'Aligots Raid Team-Civet de Senglar'. En aventura, les guanyadores van ser la 'Peña guara somos nenas o marines'; els primers homes en arribar van ser els 'C.E.R.A.P'; i per últim, dels grups mixtes, es va avançar el 'Això Raid X-Team'. I per últim, en la categoria absoluta elit, els guanyadors van ser el 'Sambari X-Trem'.

Comenta aquest article