Cultura

"Soft" s'endú el primer premi del concurs europeu del Festival de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus

Per Redacció

El passat dissabte 7 de març, el teatre Bartrina de Reus va acollir l'acte de cloenda del concurs europeu del Festival de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus. L'acte d'entrega de premis va ser presentat per l'actriu Anna Barrachina i Jordi Gil.

Palmarès del concurs europeu

El primer premi del jurat del concurs europeu va ser per Soft de Simon Ellis del Regne Unit. El segon premi del jurat va ser per Smafuglar de l'islandès Runar Runarsson; la menció especial del jurat del concurs europeu va ser pel curmetratge alemany Security de Lars Henning. El premi Bigas Lunas a la millor història va ser per Tony Zoreil del francès Valentin Potier, que a la vegada també va endur-se el premi del públic.
El premi premi del concurs de microfilms va ser per Aposta de Javier Batalla; mentre que el segon premi va ser per Llimones de Blai Mesa, David Fernández i Gerard Gil.

Durant aquest també es va fer la projecció dels curtmetratges guanyadors i dos curts convidats: Frankie, de l'irlandès Darren Thornton –curtmetratges que va guanyar el premi al Millor Curtmetratge Europeu 2008 als EFA Awards– i I am Bob de Donald Rice del Regne Unit, una comèdia premiada arreu dels festivals internacionals.

Comenta aquest article