Recull

Rajada a l'all cremat



Ana Samaniego
Ingredients (per a 4 persones)

• Una rajada de 800 grams o 1 quilo
• 4 galeres
• 2 patates mitjanes, a rodanxes fines
• Fumet de peix
• Un pot de fesols cuits de 500 grams
• 2 cullerades soperes de farina
• Per a la picada: 2 o 3 alls, ametlles, una copa de vi blanc i 2 o 3 llesquetes de pa fregit
• Oli, sal, pebre vermell dolç

Elaboració
Posem una paella gran al foc amb oli d’oliva. Pelem els alls, els partim per la meitat i els fregim. Traiem els alls i els fiquem al bol on farem la picada. Fregim les 2 o 3 llesquetes de pa, i també les fiquem al bol.
A banda, trossegem les galeres i les sofregim al mateix oli. Quan estiguin ben daurades, hi afegim la farina. Anirem remenant fins que la farina estigui ben rossa (30 segons). Llavors, hi afegim el fumet de peix, les patates, la rajada (a trossos grans i amb una mica de sal) i una mica de pebre vermell dolç, i deixem que vagi fent xup-xup, a foc lent durant 5 minuts. El caldo ha de cobrir tots els ingredients, però només cobrir-los, sinó ens quedaria massa caldós.
Mentrestant farem la picada amb els alls fregits, el pa fregit i la copa de vi. Tot ben picat amb la mà del morter.
Passats els 5 minuts de cocció, afegirem a la paella els fesols i la picada, i ho deixarem entre 5 i 7 minuts més. Ho tastarem de sal i quan la patata estigui tova, ja estarà llest.
Si no tenim fumet, també podem utilitzar una pastilla de caldo concentrat i aigua. Si no tenim vi blanc, podem fer servir cava.

Comenta aquest article