Informació general

L'ARE de Cambrils no rep l'aprovació definitiva per part de la Comissió d'Urbanisme de Catalunya

Per Redacció

Aspecte d'una part dels terrenys de l'ARE de Cambrils, a tocar del vial de Cavet

L'Àrea Residencial Estratègica de Cambrils és una de les 10 ARE de tot Catalunya que va ser desestimada, aquest passat divendres, per la Comissió d'Urbanisme de Catalunya i, com a conseqüència d'això, no va rebre l'aprovació definitiva, .
Després que la Comissió Territorial d'Urbanisme fes l'aprovació provisional de l'ARE de Cambrils, el passat dijous, aquest, junt amb la resta d'ARE de Catalunya van passar a la Comissió d'Urbanisme de Catalunya que el mateix divendres va resoldre l'aprovació definitiva dels ARE amb l'excepció de 10. L'argument donat per la Generalitat a l'hora de deixar fora de l'aprovació definitiva aquests ARE ha estat, concretament, que "el conseller, a la vista de les peticions d'alguns ajuntaments, ha decidit retirar del tràmit, temporalment les àrees residencials de 10 municipis".
Així doncs, després dels tràmits dels passats dijous i divendres, l'ARE de Cambrils té, ara, l'aprovació provisional i ha estat retirat, temporalment, de l'aprovació definitiva.
Tot això arriba després del "replantejament" anunciat per l'Ajuntament de Cambrils a finals del passat mes de gener. Recordem que fins aquesta data, el govern municipal s'havia pronunciat sempre a favor de la construcció de l'ARE a Cambrils i, deprés d'una trobada amb tècnics de la Generalitat, hi va haver un canvi de parer per part de l'alcalde sobre aquesta qüestió.

Consens amb els ajuntaments

La mateixa nota enviada per la Generalitat aquest passat divendres destaca que tot aquest procès relatiu als ARE s'ha fet amb un total consens amb els Ajuntaments, "així s'han impulsat fins a tres processos de treball i suggeriments en poc més d'un any. Fruit de les converses amb els municipis, es va fer una primera tria dels sectors que podrien acollir una ARE, la qual cosa es va plasmar en un document d'objectius i propòsits aprovat el passat mes de febrer de 2008".
Des de llavors s'han anat succeint els diferents tràmits, entre els quals el de l'aprovació inicial dels Plans Directors Urbanístics, entre els mesos de setembre i octubre del 2008, "des de llavors s'han estudiat les al·legacions rebudes i s'han mantingut converses amb els ajuntaments per tal de concretar les propostes o d'introduir-hi canvis de cara a l'aprovació definitiva".

Aquest passat divendres, doncs, es van aprovar 68 ARE que corresponen a 60 municipis catalans. Això, segons les xifres de la Generalitat, significarà la construcció de 69.523 pisos, dels quals 37.670 tindran règim de protecció, en un total de 1.164 hectàrees.

Comenta aquest article