Informació general

La Policia Nacional desarticula una banda dedicada al tràfic d'estupefaents en la que hi havia un cambrilenc

Per Redacció

Agents de la comissaria provincial de la Policia Nacional a Tarragona han detingut sis persones d'una banda, com a presumptes autores d'un delicte de tràfic de drogues. Cinc dels sis detinguts són de nacionalitat espanyola –un d'aquests amb domicili a Cambrils–, i un altre de nacionalitat colombiana.

La investigació va iniciar-se a principis d'aquest any, ja que la Policia Nacional va tenir coneixement que un grup de persones podria estar dedicant-se a la distribució i venda de substàncies estupefaents. Fruit de les investigacions realitzades es va poder determinar que diferents membres d'aquest grup s'havien desplaçat fins a Madrid per adquirir la droga, i que haurien tornat a Tarragona per carretera el passat 26 de febrer. Es va procedir a muntar un dispositiu policial per a la localització del vehicle, el qual va ser interceptat a la sortida del peatge de l'autopista. Al adonar-se'n de la presència policial, el conductor del vehicle va accelerar bruscament, trencant la barrera i donant-se a la fuga.

Persecució policial

Posteriorment, es va iniciar una persecució fins a l'alçada d'Alcover, on la policia va poder interceptar el vehicle. Durant el registre del vehicle no es va localitzar res, tot i que en la carretera si es va localitzar un paquet que contenia uns tres quilos de substància, possiblement cocaïna. Aquest paquet havia sigut llançat des del vehicle durant la persecució. Al dia següent, es van detenir als altres implicats de la banda.

Durant l'operació es van realitzar tres registres a habitatges de Els Pallaresos, La Pobla de Mafumet i Tarragona, on es van intervenir diferents objectes com: una impressora, diversos telèfons mòbils, 128,3 grams de cocaïna i l'altre paquet de 3 quilos, 10 grams d'haixix, 839 grams de substància, una bàscula de precisió, una navalla, uns 4.000 euros en metàl·lic i dos vehicles.

A un dels detinguts li consta una detenció per un delicte contra la salut pública l'any 2006 a Tarragona; mentre que al detingut –veí de Cambrils– també li consten antecedents per la Guàrdia Civil per maltractaments i delicte contra la salut pública. Els detinguts han passat a disposició judicial, i quatre d'ells ha ingressat a presó.

Comenta aquest article