Informació general

La situació econòmica actual condiciona l'obertura de molts establiments fins el pont de maig

Per Redacció

Les previsions d'ocupació hotelera per a les properes vacances de Setmana Santa se situen a la Costa Daurada central entorn el 60%, segons fonts de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

La presidenta de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda –M. Eugènia Arbó– ha manifestat que "enguany hi ha molts establiments hotelers que, a causa de la incertesa i la preocupació per la situació econòmica actual, no obriran fins al pont de maig".

Influència de la situació econòmica

L'any 2008, el percentatge d'ocupació assolit durant el període de Setmana Santa va ser del 63%, tot i que l'any passat aquest període vacacional va caure el mes de març, i tal i com ha recordat M. Eugènia Arbó, "va ser una Setmana Santa complicada, ja que una de les variables que influeix més a l'hora de viatjar en aquesta època és la metereologia". La presidenta de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda també ha dit que, "enguany, a banda de tenir en compte el factor climatològic, també ens veurem influenciats per la situació econòmica de les famílies, tant les de l'Estat espanyol com les europees". Enguany, les dates sobre les quals es fan les previsions són del 6 al 10 d'abril i del 10 al 13 d'abril.

D'altra banda, segons dades de l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada i confirmant la tònica general de preocupació de l'empresariat, el percentatge d'ocupació acumulat des del mes de gener fins el 15 de març ha estat del 38% sobre un total de 6.949 places. Durant el mateix període de l'any passat, la xifra va situar-se en un 49%, però amb més places en oferta, ja que hi va haver un total de 8.540.

Comenta aquest article