Informació general

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus desmantellen dos centres de producció de material audiovisual il·legal

Per Redacció

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Reus i de la Guàrdia Urbana de Reus han desmantellat dos centres de producció i distribució de còpies il·legals de CD's i DVD's a Reus. L'actuació va culminar el passat 18 de març, amb la detenció de dues persones per un delicte contra la propietat intel·lectual i el decomís de més de 19.000 còpies de CD's, DVD's i els aparells informàtics per realitzar-les. El valor total del material falsificat ascendiria a més de 300.000 euros.

Producció i distribució de material falsificat

La investigació es va iniciar el passat mes de desembre, arran d'unes informacions recollides per la Guàrdia Urbana de Reus sobre l'existència de tres pisos a Reus en els què s'hi podria estar produint i distribuint material audiovisual falsificat. Els tres pisos eren freqüentats per venedors al detall d'aquest tipus d'articles, cosa que feia suposar que no només s'hi emmagatzemaven les còpies, sinó que també s'hi produïen.  Es va localitzar un pis a la zona d'Horts de Miró, que es dedicava a realitzar còpies i vendre-les a "motxillers". A banda, també es van localitzar dos pisos mes al barri de la Pastoreta, en un d'aquests es produïa el material i en l'altre s'emmagatzemava i es venia. Aquests productes eren venuts a clients de tota la Costa Daurada.

Al pis del barri d'Horts de Miró, es va detenir un veí de Reus de 35 anys i de nacionalitat senegalesa. Allí es van localitzar un total de 5.000 còpies il·legals, una torre de gravació tipus "torradora" i altres aparells informàtics per realitzar les còpies. En els altres dos pisos es van decomissar 14.000 CD's, DVD's falsificats, tres "torradores", un escàner, un ordinador, una fotocopiadora i impressora i abundant material de papereria. També es va detenir un veí de Reus de 21 anys i de nacionalitat senegalesa.

Els detinguts han passat a disposició del jutjat d'Instrucció de Reus, tot i que la investigació encara no està tancada.

Comenta aquest article