Informació general

La Policia Local intensificarà els controls d'alcoholèmia durant tot l'any

Per Redacció



Imatge de la campanya realitzada el passat febrer per controlar l'ús del cinturó i els sistemes de retenció infantil, a la rotonda de l'Ajuntament
La Policia Local de Cambrils realitzarà, a partir del proper divendres 3 d'abril i fins el dia 19, la primera campanya intensiva de controls d'alcoholèmia a la ciutat que es tenen planificades al llarg de l'any. Aquests, formen part d'una campanya continuada, dividida en 8 torns de 17 dies, on es realitzaran controls de tot tipus, no només d'alcoholèmia, sinó de cinturons de seguretat, drogoaddicció, telèfon mòbil i velocitat, retenció infantil i ciclomotor, etc. Els controls, que duraran 17 dies, es duran a terme en llocs amb antecedents de sinistralitat, a fi de prevenir possibles accidents, així com també en aquelles franges horàries amb un percentatge més alt de sinistralitat.

Cada vegada més conductors superen la taxa permesa
 
A Cambrils, l'any 2008, es van detectar a Cambrils un total de 119 conductors que superaven el límit establert en 0,60 ml/l en aire expirat i, per tant, que van cometre un delicte penal, mentre que en 2007 van ser 33. A banda, el número de vehicles que es van detectar conduits per persones que superaven el límit d'alcohol permès durant l'any 2008, va ser de 285, mentre que l'any 2007 va ser de 166. Aquestes xifres, en augment, fan que sigui una prioritat localitzar aquest vehicles i immobilitzar-los, a fi de garantir la seguretat viària a Cambrils.
 
A banda dels controls d'alcoholèmia, ja al febrer es van realitzar controls de cinturó de seguretat, i durant els mesos de maig, juny, agost, setembre i novembre es realitzaran controls de velocitat, de ciclomotors, de telèfons mòbils i de sistemes de retenció infantils.
 
Totes aquestes campanyes es realitzen per tal de donar compliment a les directrius del Servei Català de Trànsit i la Dirección General de Tráfico per aquest any 2009, formant part d'una campanya global a nivell autonòmic i estatal en la qual hi participen diferents cossos de policia municipals, autonòmics i estatals. Alguns d'aquest controls s'han establert a nivell europeu, implicant a tots els cossos existents.

Comenta aquest article