Societat

El primer acte de Setmana Santa arriba aquest diumenge amb la desfilada dels armats

Per Redacció

Aquest proper diumenge, cinquè de Quaresma, comencen els actes de Setmana Santa amb la primera desfilada dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, encapçalats pel seu capità i l'estàndard, des de la plaça de l'Església de Santa Maria fins al Santuari de la Mare de Déu del Camí. Estaran acompanyats dels Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona, encapçalats pel capità manaia, que els faran de padrins. A les 12.20 hores, al Santuari, es farà la benedicció dels Armats de la Congregació de la Sang i es farà la presentació a la ciutat de Cambrils, acompanyats dels seus padrins així com de les autoritats, de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle. En acabar l'acte, desfilada de tots els armats, autoritats i congregacions cap a la plaça de l'Església de Santa maria, on es farà el darrer acte de desfilada i l'acatament. D'altra banda, el grup d'armats també sortirà en el trasllat en processó des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria el dimarts 7 d'abril a les 21 hores i en la processó del Sant Enterrament, el divendres 10 d'abril a partir de les 22 hores.

Un grup d'armats format per 14 cambrilencs

Els armats de Cambrils estan formats per 10 soldats amb llança, dos timbalers, un corneta i un capità. Aquest últim serà l'encarregat de portar l'estàndard i marcar les figures a realitzar, les quals seran ordenades a la tropa pel corneta.

L'elaboració dels uniformes ha anat a càrrec de l'artesà gironí Ramon Boix el qual ha creat el vestit de nombrosos grups d'armats de Catalunya com els de Reus, Girona, Besalú o Constantí, tant de nova creació com reconstruint-ne d'històrics. L'uniforme de Cambrils consisteix en un casc de llautó amb visera amb reixa que taparà mitja cara i la xemeneia de llana vermella, cuirassa, capa i sandàlies fins a mitja cama. El capità portarà tots els complements com la resta d'armats, però seran més ricament decorats i la llana del casc serà blanca. A més els soldats i el capità portaran llança i escut. Els armats, durant aquests mesos, han estat assajant a la Llar d'Infants Maria Dolors Medina.

Comenta aquest article