Pèsols amb botifarra negra i saltat de gambes
David Nolla |
1/2 quilo de pèsols
16 gambes pelades
1 ceba
2 fulles de llorer
1 os de pernil
1 botifarra negra
15 grams davellanes
1 llesca de pa fregida
1 gra dall
2 cullerades soperes de llard
2 cullerades de xerès
Oli doliva i sal
Elaboració
Primer bullirem els pèsols amb la ceba, el llorer i los de pernil fins que estiguin al punt.
Després els escorrerem i hi afegirem sal. A banda, fregirem la llesca de pa i a continuació picarem al morter les avellanes, el gra dall i el pa fregit i ho diluirem amb una cullerada doli. Seguidament, en una paella, saltem amb el llard les gambes i la botifarra negra trossejada i hi afegirem sal. Tot seguit, posarem els pèsols en una cassola de fang amb la picada del morter, amb dues cullerades de xerès i un rajolí doli. Remenem els pèsols amb una cullera de fusta, i hi afegirem el saltat de gambes i botifarra negra trossejada.
Bon profit!