Recull

Pèsols amb botifarra negra i saltat de gambes



David Nolla
Ingredients per a 4 persones

• 1/2 quilo de pèsols
• 16 gambes pelades
• 1 ceba
• 2 fulles de llorer
• 1 os de pernil
• 1 botifarra negra
• 15 grams d’avellanes
• 1 llesca de pa fregida
• 1 gra d’all
• 2 cullerades soperes de llard
• 2 cullerades de xerès
• Oli d’oliva i sal

Elaboració
Primer bullirem els pèsols amb la ceba, el llorer i l’os de pernil fins que estiguin al punt.
Després els escorrerem i hi afegirem sal. A banda, fregirem la llesca de pa i a continuació picarem al morter les avellanes, el gra d’all i el pa fregit i ho diluirem amb una cullerada d’oli. Seguidament, en una paella, saltem amb el llard les gambes i la botifarra negra trossejada i hi afegirem sal. Tot seguit, posarem els pèsols en una cassola de fang amb la picada del morter, amb dues cullerades de xerès i un rajolí d’oli. Remenem els pèsols amb una cullera de fusta, i hi afegirem el saltat de gambes i botifarra negra trossejada.
Bon profit!

Comenta aquest article