Es publica el Diccionari de procediments culinaris, obra de tres professors de lEscola dHoteleria
Desquerra a dreta, Francesc Papió, José M. Mesa Parra, Lluís Vilà, Rosa Colomé i Juli Blanco en la presentació del diccionari a lEscola dHoteleria i Turisme |
343 termes
El Diccionari de procediments culinaris conté 343 termes catalans amb el seu número dordre, la categoria gramatical corresponent, equivalències en castellà, francès i anglès i definició en català. A més, inclou les relacions de sinonímia entre els termes catalans. Aquest diccionari ha estat concebut com a eina de consulta al servei dels professionals de la restauració i com a instrument dajuda i de suport, dins dels estudis dhoteleria, per als alumnes de làrea tecnologicopràctica de cuina. Lluís Vilà destaca lexcepcionalitat daquest diccionari ja que fins ara no existia res similar. A més, al ser una obra del Termcat hi haurà una difusió daquest diccionari a tot Catalunya.
Acte de presentació
La presentació daquest diccionari es va fer com un acte previ a la inauguració oficial del curs escolar 2005-2006 de lIES Escola dHoteleria i Turisme i va comptar amb la presència de la directora del Termcat Rosa Colomé, el director de desenvolupament i relacions institucionals dAlcampo a Catalunya José M. Mesa Parra i els tres autors del llibre. Després daquest acte es va fer la presentació del nou curs docent en què van intervenir linspector dEducació Salvador Soler, el regidor dEnsenyament Ramón García Mateos i el director de lIES Escola dHoteleria Lluís Vilà.