Cultura

Revista Cambrils guardonada amb el Premi Ciutat de Tarragona de Comunicació

Per Redacció

Javier Bort –director general de l’Associació Empresarial Química de Tarragona– fa entrega del guardó a Lluís Rovira i Jordi Moreno
Revista Cambrils ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Tarragona de Comunicació en l’àmbit local de la categoria societat i riscos. El premi s’ha obtingut pel reportage audiovisual La força d’una rierada, primera producció de Revista Cambrils Audiovisuals. El reportatge va ser emès per Canal Reus TV el 8 de desembre de 2004. Jordi Moreno –director i editor del reportatge– i Lluís Rovira i Barenys –director de Revista Cambrils– van recollir el premi en l’acte celebrat el passat 21 d’octubre a la sala de plens de l’Ajuntament de Tarragona.

El lliurament de premis tancava la programació de la Setmana de la Comunicació de Tarragona, celebrada del 17 al 19 d’octubre, i dedicada enguany a les sèries de ficció. Josep M. Solé i Sabaté –catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i primer director del Museu d’Història de Catalunya– va pronunciar la conferència “Tarragona al fil de la història”. Tot seguit, Joan M. Nadal –alcalde de Tarragona– i Maria Mercè Martorell –presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona– van ser els encarregats de lliurar els premis.

Lluís Rovira i Barenys va destacar en el seu parlament la satisfacció que suposa per a Revista Cambrils aconseguir aquest premi en la que ha estat la primera experiència audiovisual. D’altra banda, el director va donar a conèixer públicament que Revista Cambrils Audiovisuals té entre mans d’altres projectes en format audiovisual.

"La força d’una rierada"

La força d’una rierada
va ser produït amb motiu del desè aniversari de la rierada del 10 d’octubre de 1994. Revista Cambrils Audiovisuals va desenvolupar amb mitjans propis una idea original fent-se càrrec de la producció, muntatge i edició d’aquest reportage. Anna Fargas va ser l’operadora de càmera del documental. El reportatge inclou entrevistes actuals als protagonistes d’aquell fatídic dia, imatges inèdites i de vídeo d’aficionats enregistrades el mateix 10 d’octubre de 1994, material de l’Arxiu Municipal de Cambrils i fotografies de l’arxiu gràfic de Revista Cambrils.

Per tal de donar a conèixer aquesta nova iniciativa, el 29 d’octubre de 2004 es va fer una única projecció del documental al Cinema Municipal Rambla. Del reportatge se’n van editar 2.000 còpies en format DVD i els subscriptors de Revista Cambrils en van rebre gratuïtament un exemplar. Actualment, es pot adquirir una còpia del DVD a la seu de Revista Cambrils, al número 7 del carrer de Sant Plàcid. Els nous subscriptors de Revista Cambrils també són obsequiats amb un exemplar.

Els premiats

Els premis de comunicació enguany s’han atorgat en dues categories: patrimoni i societat i riscos. Per a cadascuna de les categories es va distingir un premi d’àmbit local i un altre d’àmbit general. Cadascun dels premis constava d’una reproducció de l’estatueta El pedagog i tres mil euros. El premi general en la categoria societat i riscos va ser per a Lola Galán pel reportatge “¿Quién teme el apagón?”, publicat el mes de juliol al diari El País.

El premi local de patrimoni va ser per a Joaquim Miguel Pujals per haver publicat el reportatge “Tarragona 2000 años de historia viva” a la revista Turismo Rural. Iñaki Olano, d’Euskal Televista, va fer-se amb el premi general de patrimoni per un seguit d’informacions sobre espais emblemàtics d’Euskadi. En aquesta categoria es va fer una menció especial a Núria Bea per l’article “A Jujol le gustaría este Metropol”, publicat al Diari de Tarragona amb motiu del desè aniversari de la remodelació del teatre Metropol.

Reconeixement

En el mateix acte també es van homenatjar dos periodistes per la seva trajectòria professional. El tarragoní Josep Sabaté, que es va jubilar el passat 30 de setembre, va ser distingit pels quaranta anys dedicats a la informació tarragonina. Sabaté havia treballat en diversos mitjans de comunicació i havia estat durant vint anys delegat de Catalunya Ràdio a Tarragona. L’altre guardonat va ser el reusenc Andreu Buenafuente, a qui se li va reconèixer la seva popularitat com a comunicador i l’èxit aconseguit per haver consolidat la seva trajectòria professional en el programa Buenafuente d’Antena 3.

Comenta aquest article