Cultura

El músic i compositor francès Yann Tiersen actuarà a la Festa Major de Sant Pere de Reus

Per Redacció



El músic i compositor francès Yann Tiersen iniciarà la gira a Reus
La Sala Noovo de Reus acollirà el primer concert de la gira espanyola del músic i compositor francès Yann Tiersen, dins del programa de la Festa Major de Sant Pere 2009, el dia 1 de juliol. Aquest concert està organitzat per Reusdigital.cat –amb motiu del seu primer aniversari–, per Punt 6 Ràdio i la Sala Noovo.

Únic concert a Catalunya

Aquest serà l'únic concert que aquest músic bretó oferirà a Catalunya, ja que després té previstes una sèrie d'actuacions a La Corunya, Cartagena, València i Granada. Yann Tiersen és conegut per la banda sonora de la pel·lícula "Amelie", i la seva música destaca per la seva varietat d'estils com el rock, la cançó francesa i la música folck. La seva trajectòria musical també està marcada per la seva virtuositat amb els instruments musicals, ja que domina el piano, el violí, l'acordió, la guitarra, el xilòfon, i inclús incorpora d'altres objectes quotidians com la màquina d'escriure o algunes joguines. Yann Tiersen actuarà a Reus, acompanyat de 5 músics més: Christine Ott, Stephane Bouvier, Robin Allender, Dave Collingwood i Gaelle Kerrien

El darrer àlbum de Yann Tiersen, publicat l’any passat, es titula "Tabarly". Es tracta de la banda sonora del film documental dirigit per Pierre Marcel, dedicat al mariner bretó Eric Tabarly, mort fa uns onze anys en caure del seu vaixell al mar d'Irlanda. En aquest disc, el piano és l'instrument conductor i les melodies són senzilles però detallistes. D'altra banda, per aquesta propera la tardor s'espera la publicació d'un nou àlbum de Yann Tiersen, amb col·laboracions de Matt Eliott i Syd Matters, entre d'altres.

Les entrades pel concert es poden adquirir a Reus, a l'Oficina de Turisme, al Gaudí Centre –situat a la plaça del Mercadal–, al Suau –situat al passeig de Pere Mata número 18– i a la Sala Noovo, al carrer de Sabadell número 17. A Tarragona, es poden adquirir a Decoració Víctrix, situat al carrer de Maria Cristina número 38, i a través d'Internet a entrades@punt6radio.cat.

Comenta aquest article