Societat

El Seguici Popular, les cucanyes i les havaneres concentren l'activitat festiva de la diada de Sant Pere

Per Redacció

Els Cagarrieres i la Farnaca en un moment de la seva actuació davant l'església de Sant Pere

La Festa Major de Sant Pere, un any més, ha desplegat tot un seguit d'actes de caire eminentment mariner que s'han desplegat tant per mar, com ara la festa de l'ormeig, la IV Trobada de Vela llatina i les curses populars de llaguts, o per terra, amb les revetlles, concerts, cucanyes i el seguici popular. Tot plegat ha comportat una intensa activitat festiva al voltant del port en uns dies marcats per la forta calor.

Seguici popular

Ahir, festivitat de Sant Pere, el Seguici Popular va obrir el programa festiu. Hi van prendre part el Ball de Diables Els Cagarrieres, el ball de Bastons, el grup de timbalers Cop de Cap, la Farnaca, els nanos i els gegants de Tota l'Endenga acompanyats pel grup de vent Crescendo, de l'Escola Municipal de Música. El punt de trobada va ser davant del port per arribar, en cercavila, a la plaça de l'Església. Després de la Missa Major hi va haver una actuació dels diferents elements festius.
Per la tarda hi va haver els actes per a la canalla a la plaça del Pòsit amb les cucanyes, a càrrec de membres de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, i més tard, l'animació infantil amb el grup Koloraines.
A la nit, la cantada d'havaneres amb el grup Mar endins va cloure la jornada festiva.

Concerts i revetlles

D'altra banda, la Festa Major de Sant Pere ha comportat la celebració de concerts i de revetlles durant el cap de setmana. Així doncs, el divendres a la nit era el torn de l'Orquestra Girasol qui va actuar a la plaça del Pòsit. El dissabte a la nit hi havia programa doble; concert amb el grup Pepet i Marieta, a la plaça del Pòsit, i la revetlla jove de Sant Pere a la platja del Regueral, amb les orquestres Raggatuning i Traffic. Finalment, el diumenge a la nit es feia la tradicional revetlla de Sant Pere a la plaça del Pòsit, a càrrec de les orquestres Cadillac i La Salseta del Poble Sec.

Comenta aquest article