Cultura

El Museu d'Història de Cambrils renovarà el seu web en col·laboració amb la Universtitat Oberta de Catalunya

Per Raquel Samaniego



L'alcalde, Robert Benaiges, i el responsable del grup Òliba, Cèsar Carreres, en el moment de la signatura
L’Ajuntament de Cambrils i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) van signar ahir un conveni marc de col·laboració que permetrà la implantació d’un projecte d’aprofitament de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació en l’àmbit del patrimoni i de la gestió cultural. Es tracta d'un projecte per crear un web completament renovada del Museu d'Història de Cambrils que permetrà, a través d'aquestes noves tecnologies, impulsar el patrimoni cultural de la localitat i la interacció amb els visitants. Es tracta d'una prova pilot que es realitza també en d'altres museus de Catalunya, com el de Puigcerdà o Molins de Rei.

Amb aquest nou portal, que s'espera que estigui llest a principis de 2010 i després d'un any de treball, es faran les corresponents tasques de difusió online de les col·leccions del Museu i del seu territori. Aquesta renovació de la pàgina web serà, no obstant, el primer projecte a desenvolupar conjuntament amb la UOC, perquè de cara al futur es té previst també crear suports tecnològics a través de la telefonia mòbil. La creació d'aquesta nova pàgina d'internet es basarà en unes plantilles i gestors de continguts que es penjaran posteriorment a la pàgina de la Generalitat i que els Museus es podran descarregar per fer les seves pròpies webs.

Un museu pioner de la prova pilot

L’acte de signatura va tenir lloc ahir i va comptar, per part de l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde —Robert Benaiges—; del regidor de Cultura —Joan Recasens—; i del director del Museu d’Història —Gerard Martí—. La UOC va ser representada per Cèsar Carreres, professor d’aquesta universitat i responsable del grup de recerca Òliba.

L’alcalde va valorar positivament la signatura d’aquest conveni "que permetrà establir un marc de col·laboració idoni per donar a conèixer el patrimoni cambrilenc i, en concret, el que gestiona el Museu d’Història". Per la seva part, Martí va assegurar que el web del Museu necessitava una renovació total. Amb aquest projecte "el ciutadà podrà accedir a la informació del Museu actualitzada i en diversos idiomes. També permetrà donar serveis nous que l'actual no permet, com ara exposicions virtuals o aixecaments en 3d". Recasens va destacar la importància de la interrelació entre la Universitat i el Museu, que reforçaran la seva funció de ser centres de creació de coneixement.

Comenta aquest article