Galeres al pebre negre i rapets
Carles Rom |
dues dotzenes de galeres ouades
3 o 4 patates
8 cues de rapets de pam
1 ceba
1 all
oli i sal
1 cullerada sopera de pebre negre
10 o 12 avellanes
2 llesques de pa de pagès fregit
1 tomaca madura
1 litre daigua
Preparació
Primer de tot fregirem les patates. A banda, farem un sofregit amb una mica doli, la ceba, lall, les dues llesques de pa de pagès i la tomaca. Quan està tot dauradet ho posem al morter per fer una picada i hi afegirem les avellanes, el pebre negre i la sal. A continuació escalfem laigua i tant bon punt arrenqui el bull hi afegirem les galeres sense potes i tallades pel mig. Les deixarem coure al foc durant 10 minuts i hi afegirem els rapets, que també deixarem 10 minuts al foc. Passat aquest temps, hi afegirem les patates fregides i al cap dun parell de minuts ja ho tindrem enllestit.