Milfulls de galera amb una velouté glacejada i un cruixent despàrrec
Patricia Budesca, premi Galera dOr |
1 kg de galeres
1 manat despàrrecs
100 g de xampinyons
5 ml de brandi
15 ml de nata
1 ceba petita
60 g de mantega
60 g de farina
fumet de peix
oli
Preparació
Per començar prepararem un fumet de peix en què farem servir el cap i la closca de les galeres. Tot seguit, fregirem les galeres amb oli i les reservarem.
Mentrestant, anirem tallant la ceba i els xampinyons per preparar la velouté. Quan la ceba estigui estovada, hi afegim els xampinyons i ho saltegem tot junt. Afegim el brandi i ho flamegem. Després afegim la nata i remenem i per lligar-ho fem servir un polsim de farina.
A continuació, preparem la salsa roux: desfem la mantega i ho barregem amb la farina. A continuació hi afegim el fumet de peix. El següent pas serà pelar les galeres i afegir-les a la salsa roux.
Per fer el cruixent despàrrecs, els tallarem ben finets i els posarem a loli ben calent. Els retirarem ben aviat, per tal daconseguir una doble textura, cruixent i tova, ja que alguns trossos shauran fregit més que els altres.
A lhora de muntar el plat, haurem de tenir present que es tracta dun milfulls. Posarem un pis de galeres, un de velouté, un altre de galeres, un altre de velouté i un últim de galeres. Ho cobrirem amb la salsa roux i ho decorarem posant el cruixent despàrrecs damunt del milfulls.