Rosquilles de làvia Inès
Anna Gaya Libiano |
1/2 dotzena dous
3 sobres de llevat
400 g de sucre
1 kg i 250 g de farina
la ratlladura duna llimona
150 ml doli doliva
150 ml danís
2,5 l doli doliva o de gira-sol per fregir
Preparació
Separem les clares dels rovells i les batem a punt de neu. Hi afegim el sucre i ho batem. Després hi afegirem els sis rovells i tornem a batre. Fet això, hi afegirem loli, lanís i la ratlladura duna llimona i ho barrejarem tot fins obtenir una mescla homogènia. Barregem els tres sobres de llevat amb la farina i ho afegim a la mescla anterior a poc a poc, mentre ho amassem amb les mans fins obtenir una massa ben esponjosa.
Un cop llesta la massa, modelem petits bocins de massa amb la forma circular de la rosquilla. Per tal que la massa no senganxi als dits ens untem les mans amb una mica doli o farina. Omplim un perol amb els 2,5 litres doli per fregir i quan estigui ben calent hi introduïm les rosquilles. Quan estiguin dauradetes les retirem del foc i les arrebossem en un plat on prèviament hem barrejat farina i sucre.