Recull

Rosquilles de l’àvia Inès

Anna Gaya Libiano
Ingredients

• 1/2 dotzena d’ous
• 3 sobres de llevat
• 400 g de sucre
• 1 kg i 250 g de farina
• la ratlladura d’una llimona
• 150 ml d’oli d’oliva
• 150 ml d’anís
• 2,5 l d’oli d’oliva o de gira-sol per fregir


Preparació

Separem les clares dels rovells i les batem a punt de neu. Hi afegim el sucre i ho batem. Després hi afegirem els sis rovells i tornem a batre. Fet això, hi afegirem l’oli, l’anís i la ratlladura d’una llimona i ho barrejarem tot fins obtenir una mescla homogènia. Barregem els tres sobres de llevat amb la farina i ho afegim a la mescla anterior a poc a poc, mentre ho amassem amb les mans fins obtenir una massa ben esponjosa.

Un cop llesta la massa, modelem petits bocins de massa amb la forma circular de la rosquilla. Per tal que la massa no s’enganxi als dits ens untem les mans amb una mica d’oli o farina. Omplim un perol amb els 2,5 litres d’oli per fregir i quan estigui ben calent hi introduïm les rosquilles. Quan estiguin dauradetes les retirem del foc i les arrebossem en un plat on prèviament hem barrejat farina i sucre.

Comenta aquest article