Continuen les queixes per les males olors procedents de la depuradora
La depuradora de Cambrils a la imatge, treballa per sobre de la seva capacitat durant l'estiu |
Des de fa unes setmanes a diferents barris de Cambrils es respira un aire diferent. Segons l'hora del dia, i també depenent de com bufa el vent, fa pudor. Un dels motius és que la depuradora de Cambrils "no té la capacitat suficient per absorbir la quantitat d'aigua residual que hi arriba, i fa que aquesta no pugui completar el seu cicle corresponent", ha assegurat el regidor d'Obres Públiques Joan Mas.
Sobretot veïns de Vilafortuny, però també d'altres barris com l'Eixample o la Parellada, han sentit aquestes olors no massa agradables, sobretot al vespre, tal com han expressat a Revista Cambrils Diari Digital. Expliquen que, tot i ser estiu, aquestes fortes olors de claveguera els obliguen a tancar finestres per no haver de sentir-les. Un dels episodis més forts va ser el passat dilluns, dia 24, a la nit, dia en què la pudor va ser especialment forta a gran part de Cambrils.
El regidor ha explicat que aquests mesos d'estiu, sobretot al juliol i a l'agost, "la depuradora està treballant per sobre de la seva capacitat. Per aquesta raó, la Generalitat ja té previst incloure l'ampliació de la de Cambrils en el seu pla d'inversions pel 2011-2014 i serà, previsiblement, dels primers projectes que tiri endavant a tota Catalunya. La inversió la fa directament l'Agència Catalana de l'Aigua, íntegra, amb els diners que recapta del cànon d'aigua dels contribuents. La concessió de l'explotació la passen a empreses o directament a ajuntaments. En el nostre cas, és Secomsa qui se'n fa càrrec, però tant la instal·lació, les millores o el sanejament, són competència de la Generalitat".
Nou dipòsit de Reus
La societat municipal Aigües de Reus comença aquesta setmana les obres de construcció d'un nou dipòsit, que minimitzarà l'abocament d'aigües residuals i de pluja als barrancs. El nou dipòsit estarà soterrat a la zona de Misericòrdia, tindrà un termini d'execució de sis mesos, un cost total de 930.000 euros i una capacitat de 4.000 metres cúbics. Aquesta instal·lació permetrà que al barranc de Barenys, situat al terme de Salou, no hi baixin aquestes aigües residuals i provoquin les històriques inundacions al barri de la Salut salouenc, i també de les seves platges.
Mas assegura que aquesta també és una bona notícia pel municipi, perquè les platges de llevant de Cambrils, les de Cap de Sant Pere i Vilafortuny, també han resultat afectades en diverses ocasions per les fortes baixades d'aigües residuals que ha format aquest barranc veí.