Recull

Sarsuela de peix

Cipri Bonet i Pep Serra
Ingredients (per a 25 persones)

• 25 gadagangs del número 0
• 25 gambes llangostineres
• 5 kg de sépia
• 2 kg de cloïsses
• 2,5 kg de rap
• 4 kg de patata
• 1,5 l de fumet de peix
• 2 cebes
• 3 o 4 alls
• aigua
• vi
• conyac
• pebre vermell
• farina
• oli i sal

Per fer la picada

• 200 g d’ametlles
• 200 g d’avellanes
• unes llesques de pa fregit
• julivert
• 1 bitxo
• 100 g pinyons
• 1 nyora
• 1 polset de sal
• 2 rascades de nou moscada
• 4 alls

Preparació

Per separat, sofregim en una paella els ingredients (els gadagangs, les gambes i la sépia tallada). A banda, posem les cloïsses en una paella i deixem que s’obrin a poc a poc. Les que no s’obrin vol dir que no són vives i s’han de treure, perquè potser estan plenes de sorra i hauríem de llençar la caçola sencera. Fregim les cebes i els alls fins que estiguin dauradets al punt. Hi afegim la picada, que hem fet prèviament, i la sofregim. Hi afegim el pebre vermell, la farina i hi fem dos remenades fins que s’acabi d’espessir. Llavors hi afegim el vi negre i el conyac. Hi posem les patates i deixem que s’evapori una mica l’alcohol. Mentre ho remenem, hi anem posant tots els ingredients. Hi afegim el fumet de peix i ho deixarem coure fins que la patata estigui al punt. Quan s’ha acabat de coure tot, ho deixem reposar cinc minuts i ja podem servir la sarsuela. Per acompanyar, un bon vi o un bon cava.

Comenta aquest article