Cambrils, ciutat de pas en la primera etapa estatal de la Volta Ciclista a Espanya

Els corredors de la Volta Ciclista a Espanya al seu pas per l'antiga N-340, a Cambrils

Després de vuit anys, Cambrils va tornar a ser ciutat de pas de la Volta Ciclista a Espanya. La primera etapa en territori estatal va celebrar-se ahir des de Tarragona i fins Vinaròs, ciutat costanera de Castelló, amb una distància de 174 km, en un recorregut parcialment pla i amb el primer port de muntanya del circuit, el Coll de Fatges. Pocs minuts abans de les dues de la tarda, els corredors entraven al municipi des de Salou pel Vial del Cavet, posteriorment es dirigien per l'avinguda de Vilafortuny cap a l'A7 i, per últim, per l'antiga N-340, passant per la travessia entre els barris de l'Eixample poble i la Pallissa, davant de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí.

El guanyador d'aquesta etapa va ser André Greipel, que no només guanyava la prova sinó que també es proclamava nou líder de la prova ciclista. El segon en arribar va ser Tom Boonen i el tercer Daniele Bennati, que també assoleixen la segona i tercera posició en la classificació general.

Aquesta és la cinquena etapa que realitza la Volta, ja que anteriorment els ciclistes havien estat a Holanda, Alemanya i Bèlgica. Tarragona ja ha estat sortida d'una etapa de la Volta en 13 ocasions, la primera d'elles el 1936. La darrera, també amb l'arribada a Vinaròs, va ser el 2001, amb el triomf de Juanma Gárate, el guanyador del Mont Ventoux del passat Tour de França.