Esports

L'equip Tarifa-Cambrils Windsurf Challenger inicia demà una travessia que recorrerà tota la costa catalana

Per Redacció

Els dos riders de l'equip Tarifa - Cambrils Windsurf Challenger. A l'esquerra Roger Arbó i Omar A. Tasch

L'equip Tarifa - Cambrils Windsurf Challenger inicia demà, 16 de setembre, el seu primer gran desafiament amb la travessia 2009 Catalan Experience. Aquesta travessia consisteix en recórrer tota la costa catalana, des de l'extrem sud fins a l'extrem nord només en windsurf. La sortida es realitzarà demà des de les Cases d'Alcanar i l'arribada està prevista pel dia 25 de setembre a Portbou. En total seran 225 milles de recorregut, és a dir, uns 416 quilòmetres de distància, i només un sol rider participant, en Roger Arbó Romera. A banda, l'equip també l'acompanyarà amb una pneumàtica de suport, un fotògraf i una furgoneta de seguiment per terra.

La previsió per aquesta travessia es realitzar un total de deu etapes: des de les Cases d'Alcanar fins a l'Ampolla (60 quilòmetres), des de l'Ampolla fins a Cambrils (45 quilòmetres), de Cambrils a Coma-ruga (45 quilòmetres), de Coma-ruga a Calafell (40 quilòmetres), de Calafell al Masnou (42 quilòmetres), del Masnou a Blanes (49 quilòmetres), de Blanes a Palamós (38 quilòmetres), de Palamós a l'Escala (41 quilòmetres), de l'Escala a Llançà (51 quilòmetres) i de Llançà a Portbou (7 quilòmetres). No obstant, els transcurs de la travessia estarà condicionada als factors meteorològics i climàtics.

Desafiament pel 2010: Tarifa - Cambrils

A banda de la travessia 2009 Catalan Experience que recorrerà la costa catalana, l'equip Tarifa - Cambrils Windsurf Challenger ja prepara un altre nou desafiament pel proper any. L'equip cambrilenc té previst realitzar una travessia entre les ciutats de Tarifa (Cadis) fins a Cambrils, amb un recorregut total de 640 milles, és a dir, 1.200 quilòmetres de distància.

L'objectiu és recórrer la distància entre la platja de los Lances de Tarifa i Cambrils mitjançant la navegació a vela i la sustentació d'una taula, en el menor temps possible. Els riders participants seran Roger Arbó Romera –de 23 anys, nascut a Tarragona i resident a Cambrils– i Omar A. Tasch Jiménez –de 25 anys i nascut a l'Argentina–. Roger Arbó navega des dels 9 anys en optimist, windsurf, patí català, catamarà i creuer, mentre que Omar A. Tasch practica la navegació des dels 7 anys d'edat. L'equip preveu realitzar entre 20 i 25 etapes, tot travessant cinc costes: la Costa del Sol entre Tarifa i Almeria, la Costa Càlida entre Almeria i Cartagena, la Costa Blanca entre Cartagena i Benidorm, la Costa del Azahar entre Benidorm i Sant Carles de la Ràpita i la Costa Daurada, entre Sant Carles de la Ràpita i Cambrils.

Els integrants de l'equip TC Windsurf-Challenger són Roger Arbó i Omar A. Tasch com a riders; l'staff tècnic està format per Fabián Escudé (gerència), Tete Sabaté (rutes i mapes) i Nadia Rodríguez (preparadora física), mentre que l'staff tècnic en ruta està format per Héctor Calvo (planificació de rutes i meteorologia), i Marc Arbó Romera (màrqueting i planificació).

Comenta aquest article