Cargols en salsa d'ametlles i bacó
Pilar Martínez |
50 grams dametlles torrades
100 grams de bacó
100 grams de pernil salat
2 llesques de pa fregit
4 alls
1/2 ceba
1 bitxo
1 tomaca mitjana
1 got petit de vi blanc
Julivert
Pebre vermell, en pols, dolç i picant
Preparació
En primer lloc sofregirem en una paella les dues llesques de pa. Posteriorment, el bacó i el pernil salat en trocets petits. Utilitzant el mateix oli, passarem a sofregir la ceba, dos alls fregits i dos alls crus, la tomaca, el bitxo, el julivert i el pebre vermell en pols. Una vegada fet, ho barregem en una trituradora amb les ametlles, el vi blanc, el pa i els trocets de pernil i bacó. Per últim, passarem la salsa a una cassola de fang amb els caragols prèviament bullits. Ho deixarem aproximadament uns 10 o 15 minuts al foc i ja estarà llest per menjar.