Informació general

Un nou servei permet consultar els continguts del web municipal a través del telèfon mòbil

Per Redacció



Pep Budí, responsable de l’àrea de Noves Tecnologies, i la regidora Anna Peláez, durant la roda de premsa de presentació del servei
Dins el projecte e-cambrils que pretén acostar l’administració al ciutadà a través d’internet, ahir es va presentar el que l’Ajuntament de Cambrils anomena els “Serveis Multicanal”, que inclou portal mòbil que permet consultar totes les dades del web municipal a través del telèfon mòbil o la PDA; un sistema d’alertes per SMS que permeten avisar el ciutadà de determinades informacions; i un servei de subscripció als butlletins electrònics que realitza l’Ajuntament.

Pel que fa al portal mòbil, permet accedir a tots els continguts del web www.cambrils.org a través del telèfon mòbil, amb accessos directes a les notícies, els talls de carrers, l’agenda d’actes i la guia de serveis i entitats. També permet obtenir informació de diversos tràmits i gestions i, fins i tot, algunes es poden demanar des del telèfon, com peticions, queixes i suggeriments o la recollida de voluminosos.
Accedir-hi és molt fàcil. A partir del navegador del mòbil, cal escriure mobil.cambrils.org i accedirem directament als continguts del web municipal, amb enllaços a Renfe, Google o Google maps.

També es rebran alertes al mòbil o al correu electrònic

Pel que fa al sistema d’alertes, des de l’adreça ebutlleti.cambrils.org, el ciutadà es pot donar d’alta i rebre avisos de qualsevol àmbit: esportiu, cultural, etc. A tall d’exemple, si el ciutadà se subscriu a l’apartat “Tributs” podrà rebre un avís de quan s’acaba el període voluntari del pagament d’impostos, per exemple. Només cal omplir un formulari i triar quins serveis vol rebre. També pot especificar si els vol rebre per mail, SMS o per tots dos canals.

L’Ajuntament de Cambrils ha estat un dels pioners en posar en marxa l’administració electrònica i per aquests serveis multicanal s’ha inspirat en els Ajuntament de Barcelona i Lleida que han estat els primers en implantar-ho. Es preveu que aquest servei sigui tot un èxit, des del moment que els continguts del web municipal reben 20.500 visites al mes i es consulten 75.000 planes d’aquest web en el mateix període.

Comenta aquest article