Cultura

"De blancs i negres", un recorregut per les instantànies dels darrers 15 anys del fotògraf cambrilenc Lorenzo Sanz

Per Berta Ruiz

Lorenzo Sanz, al costat d'algunes de les fotografies que conformen la mostra "De blancs i negres", a la sala Àmbits del Centre Cultural

"De blancs i negres" és la darrera exposició fotogràfica de Lorenzo Sanz –membre de l'Associació Fotogràfica de Cambrils– que es pot visitar a la sala Àmbits del Centre Cultural des d'ahir i fins el proper 24 d'octubre. De fet, ahir al vespre tenia lloc l'acte d'inauguració que també va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges.

Un recull d'instantànies dels darrers 15 anys

Moments abans d'iniciar-se l'acte d'inauguració, Lorenzo Sanz atenia a Revista Cambrils Diari Digital i donava una pinzellada d'aquesta mostra que reuneix una quarantena d'instantànies fetes en blanc i negre. Segons va comentar Sanz, "en aquesta exposició es pot trobar un recull de fotografies fetes en els darrers 15 anys, tot en blanc i negre, sobre viatges que he fet, tot i que també hi apareixen fotografies de Cambrils o de Port Aventura. Aquest és un recull perquè segurament serà una de les últimes exposicions que faci amb fotografies 'netament' analògiques". Tal i com va detallar el fotògraf cambrilenc, "tot està fet en analògic, està tirat en negatiu. No hi ha res digital ni res de retoc, està fet amb el tractament tal i com es feia des de fa molts anys". A la mostra s'hi plasmen moltes cares de persones de diferents ciutats del món com l'Havana, Marraqueix, Bahia o Pernambuco, ja que tal i com va comentar Sanz, "el viatge sempre ha estat un dels temes més tocats per la meva fotografia". A més, un dels elements més retratats per Lorenzo Sanz són els rostres de les persones, "he volgut fer una exposició de recull, però també de persones. És el que més m'agrada, el que sempre he fet i amb el que més a gust em sento quan ho faig".

A més, sobre el títol de l'exposició, Sanz també va comentar que "és un joc de paraules, perquè són fotografies en blanc i negre, però també perquè és un ventall de cultures i veus, tant de gent blanc com de gent negra".

Comenta aquest article