Més de 300 professionals es donen cita a Cambrils al I Congrés estatal de Sals Minerals Schüssler
Gema Candelas, Sofía Roca, Günther H. Heepen, Sigrid Molineus, Dierk Schildt i Oskar Kastejón són els ponents d'àmbit estatal i internacional que participaran en aquest I Congrés a Espanya |
Cambrils és seu aquest divendres i dissabte del I Congrés estatal de l'Associació Espanyola de Bioquímica de Schüssler, que treballa l'ús terapèutic de les sals minerals. Més de 300 persones procedents d'Espanya, Portugal i Suïssa coneixeran més a fons els beneficis d'aquesta medicina natural i alternativa, que encara al nostre país no està gaire estesa. Com explicava ahir a la inauguració del congrés el president de l'AEBS Albert Bru, "aquest és el primer pas que es dóna a Espanya per a la difusió de les sals minerals. L'objectiu és la difusió arreu de l'Estat". Al país originari de Schüssler, Alemanya, aquesta és una pràctica molt coneguda amb 125 anys de tradició.
Al congrés, que se celebra al Tryp Port Cambrils fins demà dissabte, es tractarà l'ús terapèutic de les sals en pediatria i ginecologia. Comptarà amb la presència de ponents de gran prestigi internacional de nacionalitat alemanya, com són Dierk Schildt, que és pressident de la BBD, l'associació alemanya de les sals minerals; Günther H. Heepen metge psicoterapeuta i editor de la revista alemanya 'Weg zur Gesundheit' (Camí a la salut) i del llibre 'Sales de Schüsster para niños'; i Sigrid Molineus, autora del llibre 'Los rostros hablan mucho', i també ponent habitual de temes relacionats amb les Sals de Schüssler. Pel que fa als ponents estatals, estaran aquests dos dies a Cambrils Oskar Kastejón, especialista en homeopatia i expert en aplicacions amb sals de Schüssler; Sofía Roca, diplomada en homeopatia i amb diploma europeu de naturopatia; Mariví Salas, naturópata i osteópata; i Gema Candelas.
"La medicina natural més dolça"
Ahir a la tarda es va celebrar l'acte de benvinguda a la sala de plens de l'Ajuntament, en el que la regidora de Turisme Ana López va dirigir unes paraules a diversos participants del congrés. Posteriorment, els assistents van poder gaudir del ball de bastons, com a mostra de la cultura catalana, a les portes del consistori. Minuts abans, però, els especialistes van contestar totes aquelles preguntes referents a les sals de Schüssler a tots els mitjans de comunicació. Kastejón va definir-les com "la medicina natural més dolça, ja que no té efectes secundaris i pot ser presa des de que s'és un lactant. És una teràpia no agressiva i no interacciona amb cap medicament".
A Alemanya la tradició és de fa 125 anys. Segons Schildt, la primera associació que es va fundar amb pacients del doctor Schüssler, tot i que els anys posteriors en van haver moltes més. Sobre l'any 1930, en aquest país hi havia uns 700.000 socis en alguna de les 335 entitats organitzades. "Avui dia hi ha menys, ja que molta gent ara s'informa ell mateix amb llibres i les sals es poden comprar en qualsevol farmàcia".
Pel que fa a l'ús terapèutic en nens, Heepen va assegurar que les més recomanades són la número 2, 5 i 7, que s'utilitzen pel seu desenvolupament i creixement, pel seu aprenentatge i, sobretot, per a nens hiperactius. "La persona que ho prova no ho deixa", afirmaven tots.
Diagnòstic facial
Sigrid Molineus va escriure un llibre titulat 'Los rostros hablan mucho' en el que detalla les claus per saber què li pot passar a una persona a través d'expressions de la seva cara. Com explicava ahir, es poden veure signes de possibles malalties o estats d'ànim: "Per a cada sal de Schüssler hi ha unes senyals al rostre, com per exemple, tenir les galtes vermelles o estar pàlid. També hi ha un tipus d'arrugues que determinen la silícea".
Gema Candelas va especificar que aquestes sals es venen en farmàcies, "a un preu molt assequible", en pots de 80 comprimits, encara que també hi ha pomades per l'ús tòpic.
Existeix una pàgina web en la que tothom interessat es pot informar d'aquestes sals minerals i el seu tractament: www.salesdeschussler.com.
El ball de bastons de Cambrils va actuar a les portes de l'Ajuntament davant alguns dels assistents al I Congrés de sals minerals Schüssler, que se celebra entre avui i demà a l'Hotel Tryp Port |