Albergínies farcides
Lluïsa Romo |
3 albergínies mitjanes
500 g de carn picada
1 ceba
250 g de tomaca triturada natural
brou vegetal
sal, pebre negre, nou moscada i julivert
Preparació
Bullirem durant 5 minuts les albergínies amb aigua i sal, les escorrem i les buidem amb una cullereta deixant un gruix de mig centímetre. En una paella posem oli i hi passem la carn picada, a la qual afegim sal, pebre negre, nou moscada i julivert. Quan la carn està feta, la retirem del foc. A banda, fem un sofregit amb la ceba, la tomaca i lalbergínia, que abans haurem buidat i que haurem tallat ben menuda. Afegim al sofregit sal, pebre blanc i nou moscada. Quan el sofregit està una mica fet, hi afegim un got de brou vegetal. Ho deixem consumir una mica i hi afegim la carn i una mica més de brou vegetal i deixem que es cogui tot junt uns deu minuts. A continuació, ho retirem del foc i ho passem tot per la batedora. Després omplim les albergínies amb aquest preparat i les col·loquem en una safata que pugui anar al forn. Tot seguit, fem una salsa beixamel per cobrir les albergínies. Al damunt hi posem una mica de formatge ratllat i ho posem a gratinar al forn, que haurem escalfat prèviament.