Pollastre a la cervesa
Juana Velarde |
1 o 2 cebes
4 dents dall
1 branqueta de farigola
1 pollastre d1,5 kg
2 fulles de llorer
1 litre de cervesa
1 llauna de xampinyons
1 pastilla de concentrat de carn
Oli doliva
Preparació
Per començar, en una cassola de terrissa, hi posarem 8 o 9 cullerades soperes doli doliva. Tot seguit, hi afegirem la ceba, cobrint el fons de la cassola, tallada a juliana no gaire fina. A continuació hi afegirem lall. Damunt de la ceba i lall hi posarem el pollastre, trossejat, que ja haurem salat anteriorment. A sobre el pollastre, i ja per acabar, hi afegirem la cervesa, el llorer i la farigola. Abans de retirar-la del foc, hi afegirem la pastilla de concentrat de carn. Deu minuts abans de retirar la cassola del foc, hi posarem la llauna de xampinyons. Aquest plat ha destar, aproximadament, una hora a foc lent, i ja podrem gaudir daquest plat tan gustós.