Informació general

El Consell d'Alcaldes del Baix Camp reunit a Cambrils presenta la Cartera de Serveis de Salut

Per Redacció



D'esquerra a dreta: l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el president del Consell Comarcal –Josep Masdeu– i el director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadana, Jordi Tous
Ahir dimecres va tenir lloc a Cambrils la reunió trimestral del Consell d'Alcaldes del Baix Camp. Durant la trobada es va presentar als alcaldes la Cartera de Serveis de Salut, el projecte de recollida de vehicles abandonats o fora d'ús i la proposta de creació d'un consorci de gestió de serveis socials.
 
Cartera de Serveis de Salut

Pel que fa a la Cartera de Serveis de Salut que ha elaborat l'àrea de Salut del Consell Comarcal, l'objectiu és que tots els municipis, i especialment els que tenen menys de 5.000 habitants, puguin elaborar i desenvolupar accions en matèria de promoció i prevenció de la salut, com ara fer plans de salut municipal, desenvolupar programes o realitzar intervencions puntuals.
La realització d'aquestes accions també suposarà la participació dels municipis a través del Consell Comarcal en diverses xarxes sobre salut i la possibilitat d'accedir a recursos diversos. Aquesta acció s'emmarca en les competències que la futura Llei de Salut atorga als municipis i pretén incidir en la millora de la salut dels ciutadans, ja que segons dades estadístiques del departament de Salut de la Generalitat el Baix Camp és la comarca amb uns índexs més elevats d'ingesta d'alcohol, tabac, drogues i en sedentarisme del conjunt del Camp de Tarragona, i amb mitges que en alguns casos superen la mitja catalana.

Projecte de recollida de vehicles abandonats o fora d'ús
 
D'altra banda, també es va presentar als alcaldes el servei comarcal de recollida, custòdia, dipòsit i desballestament de vehicles abandonats i fora d'ús que el Consell Comarcal vol posar en marxa a començaments de l'any vinent. Aquest servei ajudarà els ajuntaments a realitzar aquesta competència sovint complexa pels tràmits i terminis administratius que comporta. El Consell Comarcal assumirà la gestió d'aquesta competència dels municipis que li deleguin.
 
Consorci de gestió de serveis socials

Per últim, el president del Consell Comarcal –Josep Masdeu–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania –Jordi Tous– van presentar als alcaldes la proposta de creació d'un consorci perquè gestioni els serveis socials de Cambrils i del Consell Comarcal del Baix Camp. El Consell Comarcal del Baix Camp gestiona els serveis socials bàsics de tots els municipis de la comarca, excepte Reus i Cambrils, a més de serveis especialitzats supracomarcals, com els equips d'assistència a la infància i a l'adolescència. Aquest Consorci serà pioner al Camp de Tarragona i el més gran de Catalunya en població.

Comenta aquest article