Informació general

Detinguda a Miami Platja la cúpula d'una organització internacional dedicada al tràfic i explotació de dones

Per Redacció

Moment de la detenció dels responsables a Espanya d'aquesta organització internacional

Una operació policial, realitzada de forma simultània entre França i Espanya, ha culminat amb la detenció de vuit persones com a membres d'una organització internacional dedicada al tràfic de dones per a la seva explotació sexual. Les quatre persones detingudes a Espanya eren els caps de l'organització, que havien establert la seva base logística d'actuació a Miami Platja. Els altres quatre els van detenir al mateix temps a París i a Saint Mondé.

El grup mafiós desarticulat traficava amb dones d'Europa de l'Est, en la seva majoria extracomunitàries, per a després explotar-les sexualment. S'estima que hi ha més de 20 víctimes, quatre d'elles localitzades a Espanya. Els membres d'aquest grup les dotaven de documents falsificats de la Unió Europea o realitzaven matrimonis de conveniència per burlar les legislacions en matèria d'estrangeria.

Organització d'origen albanès traslladada de França a Espanya

La investigació es va iniciar el passat mes de març després de rebre la sol·licitud de col·laboració policial per part de l'Oficina Central per a la Repressió del Tràfic de Sers Humans (OCTREH) de la Policia Nacional Francesa. Aquesta unitat policial portava temps investigant a aquest grup organitzat d'origen albanès i sospitava que la seva cúpula s'havia desplaçat a Espanya. Finalment, la Policia Nacional espanyola va poder ubicar als responsables de la xarxa a la localitat costanera de Miami Platja.

L'organització criminal utilitzava almenys quatre domicilis diferents a la zona, on habitaven els proxenetes i les víctimes, per a variar la seva residència i no aixecar sospites entre la policia i els veïns. A més, els detinguts adoptaven rigoroses mesures de seguretat amb l'objectiu de dificultar així una possible actuació policial.

Comenta aquest article