Informació general

El Forn del Tallero serà seu del nou Consorci dels Serveis Socials presentat per l'Ajuntament i el Consell Comarcal

Per Redacció



L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges; el president del Consell Comarcal, Josep Masdeu; i el director territorial d'Acció Social, Jordi Tous, ahir al matí. (Fotografia cedida per reusdigital.cat)
L'Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp van presentar ahir el nou Consorci per a la Gestió dels Serveis Socials del Camp, un ens públic que ha de gestionar els recursos que actualment ja realitzen el consistori cambrilenc i el Consell Comarcal per donar un millor rendiment i una millor atenció als usuaris. La seu administrativa del nou Consorci serà el Forn del Tallero de Cambrils, al Barri Antic, ja que com apuntava el seu alcalde —Robert Benaiges— "en aquest espai s'ha d'ubicar un nou edifici que està inclòs en el projecte de remodelació del Barri Antic”. Tot i que el servei d'atenció als usuaris es mantindrà als mateixos indrets que fins ara, la seu administrativa serà al forn, malgrat que encara està pendent la seva rehabilitació i la construcció dels pisos superiors.

Com explica reusdigital.cat, el Consorci té com objectiu construir i portar endavant un nou model de serveis socials que respongui a les demandes i necessitats del territori, que millori la qualitat dels serveis d’atenció a les persones i multiplicar l’eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials de la comarca.

Amb aquest acord, es converteix en el primer consorci públic de gestió social al Camp de Tarragona i el primer de Catalunya per dimensió, amb 87.000 habitants. L’espai estarà dotat amb 100 professionals de serveis bàsics i especialitzats i tindrà un pressupost anual de 4,5 milions d'euros, dels quals uns 2,5 els finançarà la Generalitat. La formalització del Consorci i l’inici de les activitats es preveu pel gener del proper any.

Per enfortir la cohesió social


El que es pretén amb la creació d’aquest Consorci és convergir els recursos disponibles i optimitzar-ne el seu rendiment. En aquest sentit, Benaiges apuntava que "és un projecte positiu perquè sumarem esforços". Es proposa, a més, donar una nova dimensió als serveis de proximitat per enfortir la cohesió social i la qualitat de vida de les persones. També es cercaran nous recursos i es treballarà per coordinar i cooperar entre els diferents sectors que s'impliquen en el benestar social de la comarca.

Segons el director dels serveis territorials de la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat —Jordi Tous— "s’ha hagut de fer front als canvis estructurals en els diferents àmbits, ja que han fet variar el paisatge social. En aquest sentit, les administracions es troben que les necessitats socials són creixents i els recursos, decreixents".

Comenta aquest article