Informació general

La promoció dels hàbits saludables entre els joves, eix principal del programa Servei de Salut Escolar

Per Redacció

Des del Servei de Promoció de la Salut de l'Ajuntament de Cambrils juntament amb l'hospital de proximitat de Cambrils es posa en marxa un any més el Servei de Salut Escolar.

El curs 2000-2001 es va posar en marxa aquest projecte amb l'objectiu de promoure la salut, la higiene i els hàbits saludables entre els escolars cambrilencs, així com la prevenció de conductes de risc. Les activitats es divideixen en tres nivells: per una banda, els alumnes d'Educació Primària aprenen a tenir cura de la seva higiene personal i a conèixer els canvis físics que es produeixen durant la pubertat. Per altra banda, els alumnes d'Educació Secundària aprenen a resoldre possibles problemes o disputes amb els seus companys de classe, així com tractar temes relacionats amb el sexe, les malalties, els mètodes anticonceptius, els problemes d'obesitat, la falta d'autoestima i sobre els efectes negatius del consum d'alcohol, tabac i altres drogues. Finalment, el programa també contempla un treball amb el professorat per a que aquest transmeti als alumnes la importància de tenir uns hàbits adequats en la postura a l'hora de seure o de treballar a la classe.

El programa inclou xerrades, tallers i fins i tot una obra de teatre en els que es tracten problemàtiques com l'obesitat infantil, la sexualitat, l'alcoholisme o el tabaquisme entre els més joves.

Comenta aquest article