"Asado" argentí
David de la Peña |
Carn variada: costella,
entranya, vacío, matambre,
pollastre...
Preparació del "chimichurri"
oli doliva
ají mòlt
orenga
alls
sal
pebre
vinagre
llimona
Preparació
Lasado és un menjar molt típic dArgentina i la seva cocció està feta a base de les brases dun foc de llenya. La carn es cou sobre una graella a una altura no molt baixa ni molt alta de les brases, per tenir lescalfor suficient per cuinar-la a foc lent. Abans de coure la carn, aquesta sha de salar amb sal gruixuda repartint-la bé per sobre.
A banda, elaborarem la salsa chimichurri, que és un preparat doli doliva, ají mòlt, orenga, alls picats, sal, pebre, una mica de vinagre i suc de llimona. Cal destacar que hi ha qui posa la carn dins de la salsa abans de cuinar-la perquè simpregni bé, i nhi ha qui salsa la carn amb el chimichurri un cop cuinada.