Recull

"Asado" argentí

Per Ignasi Martí



David de la Peña
Ingredients
• Carn variada: costella,
  entranya, “vacío”, “matambre”,
  pollastre...

Preparació del "chimichurri"
• oli d’oliva
• ají mòlt
• orenga
• alls
• sal
• pebre
• vinagre
• llimona

Preparació
L’asado és un menjar molt típic d’Argentina i la seva cocció està feta a base de les brases d’un foc de llenya. La carn es cou sobre una graella a una altura no molt baixa ni molt alta de les brases, per tenir l’escalfor suficient per cuinar-la a foc lent. Abans de coure la carn, aquesta s’ha de salar amb sal gruixuda repartint-la bé per sobre.
A banda, elaborarem la salsa chimichurri, que és un preparat d’oli d’oliva, ají mòlt, orenga, alls picats, sal, pebre, una mica de vinagre i suc de llimona. Cal destacar que hi ha qui posa la carn dins de la salsa abans de cuinar-la perquè s’impregni bé, i n’hi ha qui salsa la carn amb el chimichurri un cop cuinada.

Comenta aquest article