Cultura

L'espectacle del Setge de Cambrils de 1640 passa pels centres escolars cambrilencs

Per Berta Ruiz

Un moment de la representació de "El romanço del Setge de Cambrils", el passat dijous al CEIP Cambrils

Al llarg de tota la setmana passada, la companyia cambrilenca Traüt Companyia d'Espectacles va recórrer els diferents centres escolars cambrilencs per representar l'espectacle "El romanço del Setge de Cambrils". Una representació històrica emmarcada en el Setge de Cambrils del 12 de desembre de 1640, –durant la Guerra dels Segadors– i que és una de les pàgines més importants de la història local de Cambrils.

Explicar uns fets històrics de Cambrils

L'espectacle va passar pel CEIP Mas Clariana, pel col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, pel CEIP Joan Ardèvol, pel CEIP La Bòbila, pel CEIP Cambrils, pel CEIP Guillem Fortuny i pel CEIP Marinada, i va consistir en la representació de l'arribada d'una colla de comediants de finals del segle XVII que van de poble en poble explicant històries i cançons. Quan arriben a Cambrils expliquen la història dels fets del Setge que va patir la població l'any 1640. La companyia Traüt va complementar la representació amb diferents elements d'escenografia, com un imponent canó, que va atreure l'atenció dels alumnes en un dels moments àlgids i més contundents de l'espectacle.

Una gran acollida de l'espectacle

Un dels membres de la companyia Traüt –Jordi Martí– valorava molt positivament a Revista Cambrils Diari Digital l'acollida de l'espectacle per part dels centres escolars i per part dels alumnes alumnes, "tot va anar molt bé i estem molt contents de la resposta que hem tingut. Els xiquets van xalar molt!".

Tot i que l'espectacle anava dirigit principalment a alumnes de cinquè i sisè de Primària, alguns centres com el CEIP La Bòbila o el CEIP Mas Clariana també van fer participar els alumnes més petits del centre. Segons va comentar Martí, "depenent dels alumnes vam adaptar la representació una mica. El nostre objectiu era portar uns fets històrics en un format infantil". A part de l'espectacle teatral, tal i com va explicar Martí, també hi va haver espai per treballar la història des d'una vessant més didàctica, repartint unes fitxes per treballar a classe sobre els fets històrics i culturals relacionats amb el Setge de Cambrils. Tal i com va dir Martí, "entre els alumnes més grans vam repartir unes fitxes amb una sèrie de preguntes històriques, mentre que entre els més petits vam repartir uns dibuixos dels gegants de Cambrils per a que els pintessin. A banda, amb els alumnes més grans també vam proposar un debat per tal que reflexionessin sobre els conflictes bèl·lics actuals i el conflicte del Setge".

Alumnes del CEIP Cambrils veient l'espectacle

Comenta aquest article