Informació general

El barri del Nou Cambrils viu la reordenació viària més important dels últims 45 anys

Per Redacció

Entre d'altres, els passatges 9 i 10, que s'observen a la imatge, milloraran la seva seguretat gràcies a aquesta reordenació viària

La Policia Local de Cambrils ha realitzat un estudi de circulació al barri del Nou Cambrils que ha donat com a resultat la necessitat de reordenar alguns dels seus carrers. Concretament s'ha canviat els sentits de circulació dels carrers de Josep Pla i Quetgles. Amb aquests canvis, els passatges 1, 2, 3, 4, 9, 10 i Manuel de Pedrolo també es veuen beneficiats ja que "milloraran la seva seguretat", segons fonts municipals. Aquest estudi s'ha dut a terme arran de diverses reivindicacions veïnals al llarg del temps, i que finalment ha culminat en la reordenació viària més important al barri dels últims 45 anys.

Els objectius de la reordenació són: millorar la fluïdesa circulatòria en aquells carrers que estaven organitzats amb un sistema d'estacionament en cordó, així com de circulació en doble sentit per un únic carril de circulació; millorar la seguretat viària eliminant places d'aparcament que dificulten la visibilitat en les interseccions en les que hi ha greus riscos d'accidents; introduir mesures pacificadores de trànsit, eliminant la circulació de forma rectilínia i substituint-la per circulació sinuosa; ampliar el nombre d'estacionament per a vehicles en l'espai públic; i implantació d’aparcament en semibateria invertida.

Aparcaments en semibateria invertida



Per estacionar en un aparcament de bateria invertida s'ha d'entrar a la plaça marxa enrere
Recentment s'ha dut a terme la senyalització del barri de Nou Cambrils, mitjançant senyals verticals i marques viàries. Amb la modificació dels sentits de circulació i la distribució dels espais en la calçada, s'han dissenyat diverses zones amb aparcament en semibateria invertida amb la finalitat d'incrementar la seguretat en les maniobres d'estacionament i, al mateix temps, pacificar el trànsit. Aquest tipus d'aparcament el podem trobar al llarg del carrer de Josep Pla i en el tram final del carrer de les Quetgles.

L’entrada o sortida d’una plaça d’estacionament és un moment de risc a causa de les diferències en la velocitat dels vehicles circulants i el vehicle en fase d’estacionar. Per tal de millorar les condicions de visibilitat en la maniobra d’aparcament i en la incorporació al trànsit circulant, es recomana estacionar el vehicle de forma que l'accés a la plaça es realitzi en marxa enrere.

Comenta aquest article