Recull

Flam de castanyes

Lara Giralt Álvarez
Ingredients (per 8 persones)

• 1 kg de castanyes pelades
• 1/4 kg de sucre
• 100 g de mantega
• 6 ous
• 3/4 litre de llet

Preparació

Primerament traieu les clofolles de les castanyes i poseu-les en un pot d’aigua bullint (deixeu-les-hi fins que comenci a sortir-ne la pell i traieu-la). A continuació poseu les castanyes a escalfar amb 1/2 de litre de llet, fins que es tornin toves (aproximadament 10 minuts). Seguidament, tritureu-les amb el passapuré. Poseu a escalfar la resta de la llet amb el sucre i aboqueu les castanyes amb la mantega i, sense parar de remenar, aboqueu-hi també els rovells d’ou. Deixeu-ho refredar. Bateu les clares d’ou a punt de neu i uniu-les a la mescla anterior. Aboqueu-ho en un motlle untat prèviament de mantega. Poseu-ho a escalfar al forn al bany maria, aproximadament a 150º durant uns 40 minuts (fins que qualli). Finalment, deixeu-ho refredar. És millor conservar el flam a la nevera i treure’l uns 10 minuts abans de consumir. Podeu decorar-lo amb nata i castanyes. També podeu fer racions individuals.

Comenta aquest article