Flam de castanyes
Lara Giralt Álvarez |
1 kg de castanyes pelades
1/4 kg de sucre
100 g de mantega
6 ous
3/4 litre de llet
Preparació
Primerament traieu les clofolles de les castanyes i poseu-les en un pot daigua bullint (deixeu-les-hi fins que comenci a sortir-ne la pell i traieu-la). A continuació poseu les castanyes a escalfar amb 1/2 de litre de llet, fins que es tornin toves (aproximadament 10 minuts). Seguidament, tritureu-les amb el passapuré. Poseu a escalfar la resta de la llet amb el sucre i aboqueu les castanyes amb la mantega i, sense parar de remenar, aboqueu-hi també els rovells dou. Deixeu-ho refredar. Bateu les clares dou a punt de neu i uniu-les a la mescla anterior. Aboqueu-ho en un motlle untat prèviament de mantega. Poseu-ho a escalfar al forn al bany maria, aproximadament a 150º durant uns 40 minuts (fins que qualli). Finalment, deixeu-ho refredar. És millor conservar el flam a la nevera i treurel uns 10 minuts abans de consumir. Podeu decorar-lo amb nata i castanyes. També podeu fer racions individuals.