Informació general

Charles Darwin, protagonista d'una xerrada de l'Antena del Coneixement a alumnes de batxillerat

Per Raquel Samaniego

La sala d'actes de l'IES Cambrils es va omplir ahir amb tots els alumnes de batxillerat

En reconeixement als 150 anys de la Teoria de l'Evolució de Charles Darwin, l'Antena del Coneixement de la URV va oferir ahir una xerrada adreçada a tots els alumnes de batxillerats dels IES Cambrils i Ramon Berenguer IV, a la sala d'actes del primer centre. El ponent va ser Jose Pedro Rodríguez, professor de la URV i membre de l’ICPHES, l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.



Jose Pedro Rodríguez, el ponent, és professor de la URV i membre de l'ICPHES, l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social
Tal com va explicar, la seva intenció era que els alumnes captessin unes idees molt clares. En primer lloc, donar-los a conèixer que "els plantejaments de Darwin són encara molt actuals" i que "s'ha de donar rellevància a la seva figura tant com investigador i científic". D'altra banda, el professor també va fer referència a la teoria evolutiva de Darwin i com aquesta es pot aplicar a la evolució humana i al seu estudi. I per últim, també va remarcar les grans fases de desenvolupament de l'evolució humana.

Què ens fa humans?

El títol de la xerrada era 'Què ens fa humans? Un passeig per la història humana de la mà de Darwin'. Rodríguez, durant la seva intervenció, va donar resposta a aquesta pregunta: "Ens fa ser humans molts elements diferenciadors amb la resta d'animals, com pot ser que som els únics en produir i utilitzar eines, en que podem caminar erigits en dues cames, i fer ús d'un llenguatge molt articulat".

Comenta aquest article