Informació general

Cambrils s'integra en el circuit contra la violència masclista del Camp de Tarragona

Per Redacció



Un moment de l'acte de constitució de la mesa institucional del circuit del Camp de Tarragona per a l'abordatge de la violència masclista
La consellera d'Acció i Ciutadana –Carme Capdevila– va presentar ahir la mesa institucional del circuit contra la violència masclista del Camp de Tarragona. Aquest circuit estableix mesures de coordinació i mecanismes d'actuació per donar resposta a les dones que pateixen violència de gènere. El circuit del Camp de Tarragona és el segon que existeix a Catalunya, després que el passat mes de febrer es creés el primer a les Terres de l'Ebre.

Participació de l'Ajuntament de Cambrils

L'acord ha estat signat per tots els departaments de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, els consells Comarcals del Baix Camp, del Tarragonès, del Baix Penedès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, i els ajuntaments de Tarragona, Reus, El Vendrell, Cambrils, Valls, Salou i Calafell, la Fiscalia i l'Audiència de Tarragona, els Col·legis d'Advocats de Tarragona i Reus; el Col·legi de Periodistes de la demarcació de Tarragona; la divisió de Tarragona de l'Institut de Medicina Legal i l'Assemblea Territorial de Dones del Camp de Tarragona. En l'acte també hi van ser presents, la presidenta de l'Institut Català de les Dones –Marta Selva–, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona –Xavier Sabaté– i els diferents alcaldes i agents implicats.

Els objectius del circuit són els de contribuir a l'eradicació de la violència masclista; donar una resposta social i institucional a les dones afectades per violència masclista i establir una xarxa territorial coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d'un model d'intervenció integral. Aquest circuit estableix nous mecanismes d'actuació i relació entre institucions, entitats i professionals implicats. Els circuits territorials per a l'abordatge de la violència masclista que es creïn a Catalunya, a partir del model consensuat, desenvoluparan els seus propis itineraris d'atenció a les dones que pateixen violència.

Xarxa d'atenció a les dones

La nova Llei també estableix, entre d'altres, la creació de la Xarxa d'atenció a les dones en situació de violència masclista. És dins d'aquest nou model d'atenció que es va crear a Tarragona el Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE), i a nivell comarcal i municipal s'han desplegat els Serveis d'informació i Atenció a les Dones (SIAD) a les comarques de l'Alt i Baix Camp, Baix Penedès i Tarragonès i els ajuntamens de Valls, Cambrils, Reus, El Vendrell, Tarragona, Calafell i La Canonja.

911 trucades rebudes al servei d'atenció telefònica

Per altra banda, des de l'Institut Català de les Dones també es recorda l'existència d'altres serveis d'atenció a les dones en situació de violència com la línia gratuïta 900 900 120 que atén telefòanicament, l'adreça de correu electrònic 900900120@gencat.cat, així com d'un xat al qual s'accedeix des de la pàgina web www.gencat.cat/icdones. Aquest servei, que funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, ofereix atenció de forma gratuïta i confidencial.
Pel que fa al Camp de Tarragona, aquest servei ha atès entre els mesos de gener i octubre d'enguany, un total de 911 trucades repartides entre les diferents comarques: Baix Penedès 106 trucades, Tarragonès 532 trucades, l'Alt Camp 60 trucades, la Conca de Barberà 15 trucades, el Priorat 10 trucades i el Baix Camp 188 trucades.

Comenta aquest article