La figura del pedagog Ferrer i Guàrdia centra una nova xerrada de l'Antena del Coneixement
El professor Santiago Castellà i el director de l'Antena del Coneixement, Ramon García Mateos, ahir durant la xerrada al Centre Cultural |
Durant la conferència, Castellà va parlar de la biografia del pedagog, així com de quins detalls de la seva vida mostra després l'evolució de la seva obra sobre l'Escola Moderna; també va exposa com va influir el seu pensament en la pedagogia d'abast universal; i per últim, va esmentar els elements que tenen vigència en l'actualitat i com s'han interpretar avui en dia.
"A Catalunya ha passat relativament desapercebut"
Castellà va assegurar que Ferrer i Guàrdia "segurament ha estat el català més universal que tenim, ja que és més conegut fora de Catalunya i d'Espanya. Aquí ha passat relativament desapercebut". Des de la seva mort, explicava ahir Castellà, Ferrer i Guàrdia "es va convertir en una figura que va generar un moviment de simpatia universal. La seva obra de l'Escola Moderna i de l'ensenyament racional havia tingut una gran importància a França, Bèlgica, als Països Baixos o a Itàlia, però molta més a Estats Units, on encara perduren les 'Modern Schools'. Sens dubte, és el pedagog més important que ha donat el nostre país, a més de ser una figura cabdal per entendre la pedagogia moderna i la separació de la superstició de l'ensenyament racional".