Recull

Ensaïmada casolana



Esther Pérez Pou
Ingredients
• 500 gr. de farina
• 125 gr. de sucre
• 20 gr. de llevat
• 5 gr. de sal
• 110 gr. d’ous
• 125 gr. d’aigua
• 20 gr. oli girasol
• 20 gr. Llard de porc
• 5 gr. d’ anís en pols
• Aroma de llimona


Preparació
Posem els ingredients en un bol i els barregem fins arribar a fer una massa. És important que aquesta sigui molt flexible. Un cop tenim la massa feta, la tallem i estirem cada tall com si fos un xurro per després caragolar-lo per fer la forma de l’ensaïmada. Quan les tinguem totes fetes, les posarem en una safata i la introduirem al forn. Les courem a 50 graus durant dues hores. Passat aquest temps, apujarem el forn a 200 graus i les hi deixarem 20 minuts més. Un cop cuites les ensaïmades, fora del forn, les empolvorarem amb sucre glacé i les deixarem refredar.

Comenta aquest article