Cultura

La Hugo Fanari Dance Company prepara a Cambrils el seu nou espectacle contemporani "Sexual Impulse"

Per Berta Ruiz

Un moment dels assajos, d'ahir al matí. Al davant, Hugo Fanari darrere, d'esquerra a dreta: Júlia Cortés, Francesc Fernández i Alfonso Hierro

La companyia de dansa Hugo Fanari Dance Company prepara a Cambrils el seu nou espectacle de dansa contemporània "Sexual Impulse". La formació, que actualment està treballant sota la direcció artística del prestigiós coreògraf belga Hugo Fanari, compta amb la participació de cinc ballarins, entre els quals hi ha el cambrilenc Francesc Fernández. Juntament amb el cambrilenc també participa en la peça la seva parella de ball, la badalonina Júlia Cortés, el sevillà Alfonso Hierro, la brasilera Paula Santos i l'eslovè Ziga Jereb. Aquests ballarins, excepte l'eslovè i la brasilera, es troben assajant aquests dies a la casa del cambrilenc Francesc Fernández, a Vilafortuny.

Un projecte en comú

Sobre aquest nou projecte artístic, Fernández va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que "jo tinc el meu propi projecte de dansa i l'Hugo també té la seva companyia de dansa, tot i que en aquesta ocasió hem volgut fer un projecte en comú de creació artística. Anteriorment, ja havíem treballat junts en un espectacle de dansa i entre els dos vam decidir fer aquest projecte". A banda del cambrilenc, el coreògraf Hugo Fanari va ser l'encarregat de triar a la resta de components per muntar aquest espectacle. Cal destacar que, tot i que el segell del muntatge coreogràfic va a càrrec de Fanari, Francesc Fernández i l'austríaca Katharina Neuweg també hi participen com a coreògrafs.

Espectacle contemporani "Sexual Impulse"

Aquest espectacle de dansa contemporània portarà per títol "Sexual Impulse", tot i que Fanari va confessar que potser hi ha alguna variació en aquest nom. La peça tracta diferents temes de la sexualitat en la vida d'una parella com el desig, la sensualitat, la rutina, el rebuig o les fantasies. Segons va explicar Hugo Fanari, "no voldria donar una mala impressió sobre aquest tema, sino que vull utilitzar diferents ingredients com l'humor o les situacions diàries que es generen. Hi ha molts sentiments que rodegen la vida en parella, tots els dies passen coses. Cal saber perdonar, saber entendre, tenir paciència, però també vull jugar amb l'atracció física i tot allò que fa que una persona se senti atreta per una altra". Sobre els temes de la peça, Alfonso Hierro també va afegir que, "aquest muntatge abarca tots els sentiments i totes les facetes que hi poden haver en una relació humana com pot ser la complicitat, la tendresa o la ira. Tots aquests matisos existeixen en qualsevol tipus de relació d'amistat o familiar, tot i que en el cas d'una parella, evidentment hi ha un desig i un impuls sexual. No només parla de sexe, sino de tota la complexitat que hi ha en una relació de parella".

Un grup internacional i d'alt nivell artístic

El grup que treballa en aquest muntatge és del tot internacional i tots tenen un alt nivell artístic, teatral i professional, segons va valorar Fanari. "Tots tenen un nivell alt però amb diferents personalitats. El meu paper és agafar el millor de cadascú. M'ho estic passant molt bé i estic molt content de com s'està treballant". El coreogràf belga també compta amb Francesc Fernández i l'austríaca Katharina Neuweg com a coreògrafs, "jo tinc el meu segell de la companyia, però també m'agrada desenvolupar el treball amb d'altres professionals, perquè això enriqueix el grup".

Un cop s'enllesteixin els assajos, el grup vol realitzar un video de qualitat per tal de poder-lo presentar a competicions internacionals de dansa, i que aquest sigui un producte de promoció i de difusió d'aquest espectacle. L'objectiu es realitzar funcions arreu de diferents països europeus, i a més curt termini presentar-se al concurs Hannover International Choreographer Competition. Aquests, segons van dir, és "el concurs coreogràfic més important d'Europa en el que hi participen jutges, companyies i professionals del més alt nivell internacional". De fet, fa 10 anys, Hugo Fanari va rebre el primer premi, el premi Pierre Wyss i el premi del públic, una fita que no s'havia aconseguit mai. Per promocionar l'espectacle "Sexual Impulse" també han realitzat una sessió de fotografies professionals a càrrec de la fotògrafa tarragonina Elea García. "Vam pensar en fer un muntatge de cossos nus, amb mans i braços manipulant aquests cossos. Els peus com si fossin arbres o els genolls com si fossin muntanyes, sense ser vulgar ni eròtic", segons va apuntar Hugo Fanari.

A banda, el grup també "somnia" en un futur, poder fer realitat una residència a Barcelona per a la creació artística de la companyia i poder reunir tots aquells ballarins procedents de tants països.

Un moment dels assajos, d'ahir al matí

Comenta aquest article