Cultura

La Biblioteca Municipal va rebre més de 173.000 visitants durant 2009, un 62% més que l'any anterior

Per Redacció

L'any 2009, la Biblioteca Municipal de Cambrils va incrementar en totes les seves xifres, tant d'usuaris, com de servei de préstec, de nous carnets i serveis

La Biblioteca Municipal de Cambrils ha fet balanç del passat any 2009. De totes les xifres que es desprenen cal destacar que durant els 270 dies que la Biblioteca Municipal va romandre oberta, aquesta va rebre un total de 173.045 visitants, una xifra que suposa un increment del 62% respecte l'any anterior. Pel que fa a les xifres del servei de préstec, durant 2009 un total de 32.250 usuaris van fer ús d'aquest servei, una xifra que també suposa un increment del 23% respecte l'any 2008. Quant al volum de documents prestats, aquest va arribar a la xifra de 116.722 documents, dada que significa un increment del 25%.

1.426 nous carnets

Per altra banda, durant 2009 la Biblioteca Municipal de Cambrils també va realitzar 1.426 noves inscripcions, una xifra que representa un increment del 6%. Actualment, es compta amb un total de 12.882 carnets. Pel que fa a la renovació del fons documental, al llarg de 2009 es van incorporar un total de 2.787 nous documents. Així doncs, actualment el fons documental total és de 67.862 documents, dels quals 45.045 correponen a llibres.

Diaris del món

Un dels serveis que la Biblioteca Municipal té en marxa des del mes de març de 2008 és l'anomenat "Diaris del món". Aquest és un servei que permet obtenir amb immediatesa una còpia exacta de l'edició en paper d'alguns dels diaris que es publiquen arreu del món. De fet, cada dia s'imprimeixen sis diaris de diferents països com el Clarin (Argentina), Le Monde (França), El colombiano (Colòmbia), Romania Libera (Romania), Aujourd'hui le Maroc (Marroc) i La tercera (Xile).

"Tot a un clic!"

Un altre dels projectes amb els que compta la Biblioteca Municipal de Cambrils és el "Tot a un clic!", una projecte sobre l'aplicació de les noves tecnologies a la gestió i la distribució de la informació. De fet, el projecte "Tot a un clic!" s'ha presentat recentement al Concurs d'animació a la lectura Maria Moliner i ha estat premiat amb un lot de 200 llibres.

Aquest projecte contempla tot un seguit accions com són: el blog de la Biblioteca que inclou també els dels clubs de lectura; la web de col·lecció local, que difon el fons bibliogràfic que fa referència a la història i patrimoni de Cambrils i la web de la Biblioteca, que informa de les activitats, serveis i horaris i que incorpora la secció "De zero a divuit", dedicada a infants i joves. Cal destacar que des del passat mes de desembre de 2009 s'han integrat tots els serveis dins d'un escriptori virtual: www.netvibes.com/bibliotecacambrils

Oferta formativa

Al llarg de l'any, la Biblioteca Municipal també ofereix una àmplia oferta formativa, adreçada als diferents centres educatius cambrilencs, que ofereix visites i préstecs de lots de documents. Durant 2009 es van realitzar un total de 30 visites escolars amb un total de 706 participants. A banda d'aquesta oferta formativa escolar, la Biblioteca també va organitzar d'altres activitats com exposicions, hores del conte, tallers, visites guiades o guies de lectura. En total es van realitzar 198 activitats, en les quals hi van participar 15.361 persones.

Comenta aquest article