Informació general

L'Associació "Saborea España" prepara noves promocions gastronòmiques per aquest 2010

Per Redacció

Imatge de família dels integrants de l'Associació "Saborea España", la setmana passada a Fitur

Coincidint amb la celebració de la Fira internacional Fitur, que es va celebrar durant la setmana passada a Madrid, l’Associació "Saborea España" va celebrar la seva primera Assemblea General de 2010, a la que hi van assistir la Federació Espanyola d'Hosteleria, l'Associació Espanyola de Destinacions per a la Promoció del Turisme Gastronòmic, Euro-Toques i Facyre. Cambrils és una de les set destinacions que formen part d'aquesta entitat estatal, conjuntament amb Lanzarote, Lleida, Gijón, San Sebastián, Santiago de Compostel·la i Valladolid.

En aquesta assemblea es van tractar les principals tasques que "Saborea España" portarà endavant aquests propers mesos. Entre elles està l'elaboració d'un diagnòstic del turisme gastronòmic a Espanya; el desenvolupament d'una plataforma web del Club de Producte; l'elaboració d'un pla d'accions pel disseny i el desenvolupament d'experiències turístiques innovadores; elaboració d'un calendari d'esdeveniments gastronòmics a Espanya, i desenvolupament d'accions de promoció com són xarxes socials, gastromapes, etc.

"Saborea España" amb més destinacions

A aquestes set destinacions turístiques, conjuntament amb els col·lectius empresarials, han estat els promotors d'aquest projecte gastronòmic, però en l'assemblea es va acordar que es podran adherir al llarg del 2010 altres destinacions espanyoles que han mostrat un interès formal en incorporar-se. L’objectiu és que a finals de 2010 puguin formar part del col·lectiu entre 15 i 20 destinacions espanyoles.

Així mateix es va acordar tenir presència activa en els pròxims esdeveniments gastronòmics que es celebrin a Espanya: Congrés Europeu de Gastronomia, Fòrum Gastronòmic de Santiago de Compostel·la, San Sebastián Gastronòmic, Fòrum del Mar de Cambrils, Congrés d'Hosteleria a Palma de Mallorca, i al Concurs Nacional de Pintxos i Tapes de Valladolid.

Comenta aquest article